HBWEB • MENETREND • HBWEB • MENETREND • HBWEB • MENETREND • HBWEB
www.pcnetsol.com
www.hbweb.hu
HBWEB CÍMLAP » 
MENETREND CÍMLAP » 
MAGYAR VASÚT CÍMLAP » 
MAGYAR VASÚT 2019 CÍMLAP »


Tisztelt Olvasóm, kedves Barátom!
Az alábbi oldalakon megtalálod Magyarország közforgalmú és magáncélból üzemelő vasútvonalainak menetrendjét. 

80a
Budapest – Gödöllő – Aszód – Hatvan

» IDEIGLENES MENETREND «
Érvényes: 2019. február 4-től március 31-ig
Szolgáltató és üzemeltető: MÁV-Start
« 78 | 80 »

MÁV-Start grafika
   A Magyar Államvasút 2019. február 4-én, 0:00-tól december végéig a 80a jelzésű vasútvonalán Pécel és Aszód állomások között teljes vágányzárat tart, ez idő alatt e szakaszon semmilyen vonat sem fog közlekedni.
A vonatpótlási rend – tekintettel a kimaradó szakasz rendkívüli méretére és utasforgalmára – több lépcsőben, a vonatnemek szétválasztásával történik.

INTERCITY
   A Budapest-Keleti pályaudvar - Miskolc-Tiszai - Nyíregyháza / Kassa viszonylatú InterCity vonatok csak Hatvantól közlekednek, helyettük Budapest-Keleti pályaudvar - Hatvan között közlekednek pótlóbuszok.
   A Budapest-Keleti – Nyíregyháza – Budapest-Nyugati viszonylatban közlekedő közvetlen kör-InterCity vonatok csak Budapest-Keleti – Nyíregyháza, illetve külön Nyíregyháza – Budapest-Nyugati viszonylatban közlekednek.
   A Budapest-Nyugati – Nyíregyháza – Budapest-Keleti viszonylatban közlekedő közvetlen kör-InterCity vonatok csak Budapest-Nyugati – Nyíregyháza, illetve külön Nyíregyháza – Budapest-Keleti viszonylatban közlekednek.

GYORS- ÉS SEBESVONATOK
   A Budapest-Keleti pályaudvar - Eger / Miskolc-Tiszai - Sátoraljaújhely viszonylatú gyors- és sebesvonatok közlekedési rendje:

 • Budapest-Keleti - Pécel: S80-as helyi személyvonatok
 • Pécel - Hatvan: vonatpótló autóbuszok
 • Hatvan - Eger / Miskolc-Tiszai - Sátoraljaújhely: a menetrend szerint vonatok
SZEMÉLYVONATOK
   A Budapest-Keleti pályaudvar - Hatvan (és Füzesabony) viszonylatú személyvonatok közlekedési rendje:
 • Budapest-Keleti - Pécel: S80-as helyi személyvonatok
 • Pécel - Hatvan: vonatpótló autóbuszok (S80-as lassú és G80-as gyors)
 • Hatvan - Eger / Miskolc-Tiszai - Sátoraljaújhely: a menetrend szerint vonatok

HÉV
   A MÁV-csoport gödöllői utasainak ajánlja a MÁV-HÉV H8-as HÉV-vonalát is, amelyen csúcsidőszakban gyorsított vonatok is közlekednek az Örs vezér tere felé. A gyorsított vonatok Örs vezér tere felé nem érintik Szentjakab,  Zsófialiget, Kistarcsa, Kistarcsa, Kórház és Ilonatelep megállóhelyeket, míg Kerepes felé, a Kerepesig közlekedő szerelvények  Ilonatelep, Kistarcsa, kórház és Zsófialiget megállókat. 
   A H9-es HÉV vonalán Cinkota és Csömör között a MÁV-Start Siemens Desiro dízel motorvonata közlekedik, amelyről Cinkotán minden esetben át kell szállni. 
Csömör és Kerepes között munkanap napközben 8:52-től 13:19-ig új betétjárat indul H9-es jelzéssel, Kistarcsán át, amely a korábbiakhoz képest új utazási lehetőséget jelent mind a csömörieknek, mind a Kerepes felől utazóknak többek között a kistarcsai Flór Ferenc Kórházhoz vagy a bevásárlóközpontokhoz. 
Hétvégi napokon a H8-as és H9-es vonalakon a HÉV vonatai a megszokott menetrend szerint közlekednek.
   A H8-as és H9-es HÉV vonatain ez idő alatt a MÁV-Start menetjegyeit, bérleteit, utazási igazolványait elfogadják. 

ÁLLOMÁSOK, MEGÁLLÓHELYEK
Budapest-Keleti pályaudvar
   A vonatpótló autóbuszok a pályaudvar északi oldalától nem messze, a Verseny utcából indulnak. Valamennyi vonat helyett – a vonatok kapacitása és az utasszám függvényében – több autóbusz is indul. Abban az esetben, ha a menetrendben meghirdetett indulás előtt már megtelik egy autóbusz, korábban indulnak el. Természetesen az utolsó autóbusz(ok) megvárják az indulási időt. 
Felszállásod előtt mindenképp tájékozódj, hogy az úticélodnak és a vonatnemnek megfelelő buszra szállsz-e fel.Pécel
   Az állomást lezárják, létesítményei és vágányhálózata átépül, az állomás Budapest felőli végén ideiglenes végállomást alakítottak ki és ott biztosítják az átszállást a pótlóbuszokra.Isaszeg
   Az állomást lezárják, létesítményei és vágányhálózata átépül. A megállóhelytől 400 méterre a Kossuth Lajos utcán található autóbusz megállóhelyen állnak meg az S80-as pótlóbuszok.Gödöllő
   Az állomást lezárják, létesítményei és vágányhálózata átépül. Az állomás körüli területen is jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani. Az állomás tömegközlekedési ellátását egyedül a H8-as HÉV biztosítja.
   A pótlóbuszok a vasútállomástól kb. 1100 méterre található, nagy forgalmú autóbuszállomáson állnak meg. Ott közvetlen átszállási lehetőség van a Volánbusz helyközi járataira, valamint 200 méterre található onnan a H8-as HÉV Szabadság tér megállóhelye. Máriabesnyő
   A megállóhelyet lezárják, létesítményei nem használhatók. A megállóhelytől 400 méterre a Szabadság úton található autóbusz megállóhelyen állnak meg az S80-as pótlóbuszok.Bag
   A megállóhelyet lezárják, létesítményei nem használhatók. A megállóhelytől 280 méterre a Dózsa György út 6.-nál található autóbusz megállóhelyen állnak meg az S80-as pótlóbuszok. Aszód
   2019. március 31-ig az állomás részlegesen üzemel, az állomás miskolci végén az innen Hatvanig közlekedő S80-as személyvonatok számára ideiglenes végállopmást alakítottak ki. 
   A Balassagyarmatra közlekedő személyvonatok az állomás budapesti végén található ideiglenes peron mellől indulnak, ideiglenes menetrend szerint.Hatvan
   Az S80-as csonka személyvonatok és a távolsági vonatok végpontja. Az InterCityket, a gyors- és sebesvonatokat pótló autóbuszok egységesen az állomás előtti fordulóból indulnak. Hasonlóképp, mint a Keleti pályaudvarnál, ha a menetrendben meghirdetett indulás előtt már megtelik egy autóbusz, korábban indulnak el. Természetesen az utolsó autóbusz(ok) megvárják az indulási időt.A PÓTLÓBUSZOKRÓL
   A vonatpótlásban, a legerősebb időszakban egyszerre 66 autóbusz vesz részt. A pótlás fővállalkozója és koordinátora a Volánbusz Zrt., a közlekedést saját és 12 alvállalkozó (pl. DDKK, KMKK, KNYKK, Balaton Busz, Zséder, Obusz, Hobusz, Szekér Transz) autóbuszaival végzi.


« 78 | 80 »
FIGYELEM!
Ez az ideiglenes közlekedési rend 2019. február 4-től március 31-ig, de jelentős része december végéig érvényes. Oka: a 80a vasútvonal korszerűsítése Pécel és Aszód állomások között. Ez az ideiglenes menetrend időközben változhat, utazásod előtt kérlek tájákozódj a MÁV-Start hivatalos oldalán!

Részletes menetrend: MÁV Csoport.hu.
Bővebb infó: MÁV Csoport.hu.

Kapcsolódó oldalak:
   • MÁV-Start hivatalos oldala
   • Térképes vonatkövetés
   • Aktuális vágányzári és pályakarbantartási helyzet
   • MÁV (pályavasút) hivatalos oldala
   • GYSEV hivatalos oldala
   • BKK hivatalos oldala
   • MÁV-HÉV hivatalos oldala
   • Magyarországi keskenynyomközű vasutak


Frissítve: 2019. január 31-én
Az oldalakon található adatok iránti felelősségvállalásáról
A HBweb menetrendi oldalai nem képzik a közlekedési szolgáltatók hivatalos menetrendi kommunikációját. 
Ha hivatalos információkra vágysz, látogass el a vasútvonalat üzemeltető közlekedési szolgáltató weboldalára!
Az adatokat igyekszem rendszeresen frissíteni, de eltérések előfordulhatnak. Ha hibát, eltérést fedezel fel, vagy csak egyszerűen pontosítanál, kérlek, keress az alábbi e-mailcímen:
E-mail


Közreműködésed és megtisztelő figyelmed köszönöm!
HBweb.hu | balint.cyberhungary.net
Az oldalt Hajtó Bálint készítette
© 2019 • HBweb.hu || balint.cyberhungary.net || PCNetsol.com