2001. október 16. Budapest A VOLÁNBUSZ RT. ERZSÉBET TÉRI
ÁLLOMÁSÁNAK MEGSZÜNTETÉSE
     2001. október 16-án a Volánbusz Rt. (és a többi Volán-társaság) megszünteti Budapest szívében, az Erzsébet téren található távolsági autóbuszállomását. Sajnos erre a lépésre közel egy évvel az új, Népligeti autóbuszpályaudvar átadása elõtt kényszerül, mert a teljes Erzsébet teret át kell adnia a Budapest Önkormányzatának. 
Az Erzsébet téri állomás kitelepítése egy ütemben, 2001. október 16-án, üzemkezdettel történik. Ettõl a naptól kezdve az új népligeti pályaudvar átadásáig az Erzsébet tér forgalmát az alábbi állomások között osztják meg:
Etele tér, Volánbusz Rt. autóbuszállomás
Népliget, ideiglenes végállomás (a 75-ös trolibusz volt végállomása)
A Volánbusz Rt. kivonatos közleményét ide kattintva találod, ezen oldalon a BKV Rt. reagálását tekintheted meg:
     2001. október 16-án, üzemkezdettõl 206-os jelzéssel mentesítõ gyorsjárat indul Etele tér, Kelenföldi pályaudvar Móricz Zsigmond körtér (6-os villamos vá.) között munkanapokon 6:00 és 8:00 között, a reggeli csúcsidõszakban. 
E járatok 10 percenként közlekednek, a 7 gyors megállóhelyein állnak meg, azokat valamelyest tehermentesítendõen. Leszállóhelye a Móricz Zsigmond körtéren, a 6-os villamos végállomása mögött van. Felszállni rá a 7 gyors Etele tér irányú megállóhelyében lehet. Ebben az irányban Kelenföld, városközpont megállóhelyen nem áll meg.
Népliget végállomás forgalmi rendjének módosulása:
A BKV Rt. által eddig használt végállomás területen az Alacska busz illetve a 103-asviszonylat jelenlegi forgalmi rendje nem változik. A Volánbusz Rt. autóbuszai a Könyves Kálmán körút Népligeti körút útvonalon érik el felállási helyeiket. Az utasok leszállása a Könyves Kálmán körúton az 1É viszonylat megállóhelyén illetve a Népligeti körúton kijelölt leszállóhelyen történik. A végállomáson az épület felõli területen 6 felszállóhely kerül kialakításra. Az autóbuszok egy része a végállomás területét az elindulás után tengelyben visszafordulva a Népligeti körút Könyves Kálmán körút útvonalon hagyja el. A Volánbusz Rt. jármûvezetõi a BKV Rt. üzemidejében a végállomási üzemi helyiségeket tartózkodó, mosdó, WC használhatják.
 
<< Elõzõ hír
Következõ hír >>

Legutóbbi hírek: 2001. október 15-én