2007. december 28.
Tisztelt Olvasóm, kedves Barátom!
E rovatban csokorba szedve böngészhettek az újdonságaim között. Ennek hasznát elsősorban rendszeres látogatóim élvezik, hisz nem kell végigbóklászniuk az összes oldalon.
De azért ajánlatos...
Hajtó Bálint honlapja
Imhol két, folyamatosan frissülő rovat, amely bővülését az „Újdonságok” között NEM hirdetem meg. Épp ezért ajánlatos MINDENNAP tekintettel lenned rájuk: HB KALENDÁRIUM és a BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!


2007. december 28.
Elérkeztünk a 2007. esztendő utolsó honlapfrissítéséhez. Javaslom, hogy nézd újra-meg újra át az alábbi galériákat, amelyek friss, idei havas képekkel gyarapodtak: FG1381 (Decemberi vegyes); FG3011 (Hazai téli galéria).
Továbbá, ha Szilveszterkor útra kelsz Fővárosunkban, vagy valamely nagyobb hazai városban, ajánlott megtekinteni, hogy miként juthatsz el tömegközlekedéssel A-ból B-be. Mindezt bővebben a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalon; kiemelten a Budapesti szilveszteri oldalakon!
Minden kedves Olvasómnak eredményes, szeretetteljes Újesztendőt kívánok!


2007. december 17.
Ajánlatos rendszeresen bepillantani a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalakra. Nap-mint-nap bővül, további városok évvégi közlekedési rendje kerül reá.
Minden kedves Olvasómnak áldott, békés Karácsonyt kívánok!


2007. december 9-10.
Advent második hete.
A Magas-Tátrában jártam és olyat, de olyat láttam, amit még nem sokan: az Ótátrafüred-Tarajkai Siklóvasút hamarosan forgalomba álló új járműveit - még próbaüzemben. Ennek örömére frissültek a Tátrai Oldalak: a december 9-től érvényes menetrendek, ezen belül is a Sikló új menetrendje és a Járműállományi oldal. Az utamról készült képes beszámolót pedig itt tekintheted meg: FG1382 (A Tátrai Sikló új járművei és Mikulásvonat Lillafüreden).
Térjünk egy kicsit haza: a villamosbarát társadalom nagy-nagy bánatára a BKV ZRt. 4 motor- és 2 pótkocsi kivételével az UV-villamosait és pótkocsijait törölte az állományából. Részletesen minderről a Járműállományi oldalakon. Több pécsi (és lélekben pécsi) közlekedésbarát kérésére aktuálissá tettem a PKZRt. járműállományát bemutató oldalakat.
S végül, de nem utolsó sorban apránként bővülgetnek a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalak.


2007. december 4-5.
Eljött december eleje, már túl vagyunk Advent első vasárnapján. Itt az idő, hogy lélekben(!) felkészüljünk az esztendő csúcsára. A több éves hagyományhoz híven Advent első hetén karácsonyi gúnyába bújt a címlapom, és – egyelőre még elég hiányosan –, de útjára indítottam a szokásos Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalakat.
A – még címlaptalan – prágai villamos-járműállományi listákat is frissítettem, amely a T3-as típus oldalával kezdődik, onnan pörgetheted tovább.


2007. december 1.
Több új és kiegészített, tovább gyarapított galériával: FG1376 (Novemberi vegyes Budapesten: Mindenszentek-napi közlekedés); FG1380 (Észak-Balaton és Belső-Somogy kora-télen); FG1379 (Ipoly-vidéke kora-télen); FG1378 (Dél-alföldi körút és a VEKE látogatása Szegeden); valamint a közelgő menetrendváltás okán frissített kisvasúti menetrendi adatokkal, úgy mint: Balatonfenyvesi GV, Nyírvidéki Kisvasút, Kecskeméti Kisvasút köszöntött be a december.


2007. november 18-19.
Közelednek az Ünnepek, néhol-néhol már Hazánkat is hótakaró borítja. Kilencedik alkalommal, jó szokás szerint hamarosan talpra állnak a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalak. Addig kedvcsináló gyanánt, két havas és igencsak terebélyes galéria: FG3011 (Hazai téli galéria); FG3012 (Külhoni téli galéria).
S imhol egy rég nem látott rovat: a Járműállományi oldalakon. Igaz, csak a villamosok kocsiszín szerinti kiosztását sikerült aktuálissá tennem, de a jelenleg ismételten bezárkózó fővárosi közlekedési társaságnál ezt elérni sem volt semmi mutatvány!


2007. november 5.
Úgy fest, mostanában már csak fényképezgetni marad időm, igaz, a témák garmada az utcán és a vágányokon „hever”: FG1376 (Novemberi vegyes Budapesten: Mindenszentek-napi közlekedés); FG1375 (Mecseki ősz Pécsett és környékén).


2007. október 29.
Az alant említett vágányzár mégsem maradt el, a róla folyamatosan készülő felvételeimet is megtekintheted a már ismert galériában: FG1372 (Októberi vegyes: Budapest és környéke). Továbbá egy kis országjárás képes formában: FG1373 (Közép- és dél-alföldi vicinálisok Damoklész kardjának árnyékában); FG1374 (Hajdúsági ősz: Debrecen és környéke).
Picit megkésve, de aktualitását nem vesztve Forradalmunk 51. évfordulójára két karakteres költeménnyel gazdagodott az Irodalmi oldal.


2007. október 14.
A holnapra hirdetett, egy hónapos Szilágyi Erzsébet fasori villamos vágányzár lemondása miatt a villamos-átcsoportosítások sem történtek meg. Ellenben a szokásos két új fotogaléria nem maradhat el: FG1371 (Kisvasúti nap Nagybörzsönyben, vasútépítés Szobon); FG1372 (Októberi vegyes: Budapest és környéke).


2007. október 3.
Egyetlen új galériával készültem: FG1370 (Felvidéki ráadás: Nyirtai kisvasút, Érsekújvár, Révkomárom, Párkány).


2007. szeptember 30.
A fővárosi őszt „színesítik” majd az októberi villamos-vágányzárak. S hogy a járművek elférjenek, elkezdték a „csiki-csukit”, megmozgatva vele az aktív (pl. T5C5) és a passzív (UV) járműparkot. Ennek egyik stációja érkezett el, Baross kocsiszínt újfent aktív kocsikkal töltik meg. Minderről bővebben a Járműállományi oldalakon.
Továbbá nekigyűrkőztem és megküzdöttem az előző frissítés során már beharangozott felvidéki utazásom hátramaradt képeivel, szám szerint 368 felvétellel. Így az alábbi galéria 556 képből álló eldorádóvá duzzadt: FG1367 (Felvidéki kirándulás: Magas-Tátra, Fátra, Zólyom, zsolna, Kassa).


2007. szeptember 24.
Mint messzeföldről jött vándornak, aki látott ezt-azt-amazt, élményekkel, materializálódott élményekkel tele a tarisznyám. Gyertek, üljetek közelebb, hadd adjak belőle mindenkinek! Először is 675 felvétel: FG1369 (Autómentes napok: Budapest, Győr és a Veterán Autóbuszok Találkozója Tatán); FG1368 (Az Ótátrafüredi Sikló felújítás előtti végórái); FG1367 (Felvidéki kirándulás: Magas-Tátra, Fátra, Zólyom, zsolna, Kassa); FG1366 (Szeptemberi fotozsurnál: Budapest és környéke, Biatorbágy, stb...).
Majd egy kis ismertető a Budapesti Fogaskerekű Vasút napokban zajló vágányzári munkálatairól.
Már említettem, hogy kitekintettem a Magas-Tátrába. Szívemhez közel álló vasútüzemeinek menetrendjét is akuálissá tettem, kiemelve a Sikló felújítása miatti üzemszünetét.
S ha elfáradt szemed, egy kis kikapcsolódás a ritkán bővülő irodalmi rovatban: Petőfi Sándor: A Magyar Nemzet c. csodálatos költeménye.


2007. szeptember 3.
Az idei szeptember eleje mozgalmas a fővárosi közösségi közlekedésben (a holnapi sztrájktól eltekintve is). Autóbuszviszonylatok garmada alakul át, hosszabbul meg, vált számot, kerül alvállalkozásba. Ennek tükrében néhány autóbusz is telephelyet cserél. Az elétek tárt lista még képlékeny, több észrevételt kaptam már, hogy a gyakorlatban kicsit másképp alakult a „buszos csiki-csuki”.
Ezeket a leveleket köszönöm, igyekszem mindnek utánajárni, bár attól tartok, most kisebb gondja is nagyobb a BKV apparátusának. Minden esetre ajánlom figyelmetekbe a Járműállományi oldalakat, valamint a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút „sokadik utolsó” kisvasúti napján készült felvételeket: FG1365.


2007. augusztus 31.
Ez a nyár is elsuhant! Jártam-keltem erre-arra, de a képek rendezgetésében sajnos kimerült a Honlapomra fordítható időm és energiám. Hír és információ rengeteg, remélem, a türelmetek is, amíg össze tudok „rittyenteni” egy átfogó oldalt a késő-nyári és kora-őszi közlekedési változásokról. Addig kérlek tekints meg három új galériát! FG1364 (Dél-alföldi utazás: Szeged, Szentes, Csépa); FG1363 (Az Indóház „csauruszos” különvonata, debreceni villámlátogatás); FG1362 (Augusztus vége Budapesten: a közlekedés UV-k nélkül, újabb pótlások). Az utóbbira javaslom, gyakorta térj vissza, mert folyton-folyvást gyarapszik.


2007. augusztus 12.
Fővárosunk lassanként újuló járműparkjáról – ezúttal a trolibuszokról – újabb adatokat találsz a Járműállományi oldalakon;
továbbá két új galériára légy tekintettel: FG1361 (Beregszászi Kisvasút és Kárpátalja, valamint Borsodi és Szabolcsi felvételek); FG1360 (Augusztus Budapesten: tesztjárművek, UV-k hattyúdala, pótlások, satöbbi).
Sajnálattal kell közölnöm, hogy a sorozatos visszaélések miatt a kitölthető mezős (form-os) levélküldési lehetőséget megszüntettem. Ugyanis az anonimitás fátyla mögé bújva egyre több színvonaltalan, nemegyszer obszcén levelet kaptam, amely lássuk be, a feladó részéről igen gerinctelen jellemre vall. Ha valami – akár a nagyvilággal, akár velem kapcsolatban – nem nyeri el a tetszését, a feladó vállalja fel nevét!
Ennek értelmében a komoly leveleket továbbra is tisztelettel és szeretettel várom az alábbi címeken:
balint [kukac] felado [pomt] com, illetve hajtobalint [kukac] gmail [pont] com.
Köszönöm figyelmed és megértésed!

2007. július 29.
Két új galériát nyújtok át hűsítőként e forró napokra: FG1359 (Kisvasúti nap a Kemencei Erdei Múzeumvasúton); FG1358 (Két felvidéki villámlátogatás: Magas-Tátra, Kassa, Fátra vidéke, Csaca, Vihilovkai kisvasút).

2007. július 23.
Az elmúlt idők villamosállományi változásait szedtem csokorba a Járműállományi oldalakon, valamint lassan második hete gyűjtögetem a témákat, kattintgatom a fényképezőgépemet Fővárosunk utcáin eme friss, aktuális galéria számára: FG1357 (Július Budapesten: Combino-rekord, UV-k alkonya Kelenvölgyben, Volvo-tesztautóbuszok, metrópótlás).

2007. július 11.
Újabb – számomra – fehér foltot sikerült a térképen besatíroznom: FG1356 (Horvátország: Zágráb, Dalmát-Alpok, Split, Adria, Hvar szigete + hazaút Zalában); Továbbá öt új, két esztendeje várva-várt trolibusszal lett gazdagabb a fővárosi járműpark. Részletesen a Járműállományi oldalakon!

2007. június 28-29.
Egy kis látszólagos szusszanás után tisztelettel jelentkezem! Legyetek tekintettel a szusszanás eredményére: 1141 új felvételre: FG1353 (Fővárosi képek a nyár derekán: pótlás pótlás hátán és Múzeumok éjszakája); FG1354 (Prága, Brno, Ostrava, Pozsony és útközben: 748 ömlesztett felvétel); FG1355 (Kirándulás Nyugat-Magyarországon és Bécsben)!
Vasárnaptól a MÁV-Start ZRt. biztosítja a hazai közforgalmú vasúti személyszállítást. Bővebben a Hírek-beszámolók c. rovatomban olvashatsz.

2007. június 13.
Ici-pici menetrendváltozás a Gemenci, Nyírvidéki és Kecskeméti kisvasúton. Bővebben az idevágó oldalkupacban!
Továbbá: a metrópótlás első hetében több autóbusz is garazsat cserél: ld. Járműállományi oldalakat!

2007. június 5.
Szombat hajnalban megkezdődik a Kelet-nyugati Metró felújításának utolsó mozzanata: Stadionok, Pillangó utca és Örs vezér tere állomások renoválása. Emiatt a Kelet-nyugati Metrót augusztus 19-ig ismételten pótolgatják.
Részletesen IMHOL!

2007. június 1.
Lassan egy hónapja, hogy mind a negyven Combino Budapesten van, minap állományba vették az utolsót is. Ezért kicsit „gatyába ráztam”, kiegészítettem a róluk szóló állományi oldalt. Apránként terebélyesedik a hazai vasúti személyszállítás új járműparkja: 5341 (Flirt) és 5342 (Talent).
Kisvasút: válogathatsz magadnak hétvégi programot a júniusi eseménynaptárból, valamint egy új szolgáltatást jelentek be Néktek: a térképes megjelenítést a maps.google.com segítségével.
Végül engedjetek meg egy kis (számomra óriási) személyes élményt, amit utólag, tizenkét nappal a bekövetkezte után élhettem át, érthettem meg az osztrák túrám kapcsán. Kérlek, olvasd el, ha lehet!

2007. május 29.
Ígéretemhez híven:
Hölgyeim és Uraim! Egy hét vonattal Ausztriában+ egy csipet Német- és Olaszország, kiemelt figyelemmel a hegyivasutakra. 1088 felvétel: szépek és kevésbé szépek, extrák és kommerszek, de úgy érzem, varázslatosak, a táj és a járművek egyaránt. 

2007. május 25.
Minap tértem haza nyugati szomszédunktól. Eme utam alatt közel 1100 felvételt készítettem, amelyek feldolgozása még folyamatban van. Amíg nem végzek velük, engedd meg, hogy egy kis 67 darabos ajánlót átnyújtsak belőle: FG1352X.
FONTOS: ezt a galériát – a terveim szerint – 29-én, kedden, a képek összerittyentésével végezvén törlöm!

2007. május 14.
Úgy fest(het), hogy egy picit hanyagoltam a Honlapomat. Valóban, említésre méltó újdonság-kupaccal nem tudtam előállni, bár szép apránként azért gyarapodott a tartalom. Javaslom megtekintésre a Kisvasúti- és a Járműállományi oldalakat, valamint három új galériát: FG1351 (A Trains.Hu különvonata a nógrádi mellékvonalakon); FG1350 (Tavasz Budapesten és környékén III.); FG1349 (Csúcsforgalom a Mátravasúton, Hatvan, Jászberény, Szolnok).


2007. április 29.
Örömteli hír: a mai vérzivataros időkben egyedülálló, hogy gyarapodott a menetrend szerint üzemelő keskenynyomközű vasútjaink tábora: a HORTOBÁGYI ÖREGTAVI KISVASÚT-tal.
Továbbá: Ismerd meg Hazádat! Hazánk keleti csücskén és környékén utazgattam az elmúlt napokban. Döbbenetes, hogy még vasútbarát körökben is dívik az a hozzáállás, hogy Debrecentől vagy Nyíregyházától keletre már nincs is élet. Tisztelettel jelentem, van. Még vasút és egyéb közöségi közlekedés is van. Még van. Kedves, hangulatos mellék- és fővonalak, egzotikus járművek. Íme egy csokorra való, 335 felvétel: FG1348 (Kelet- magyarországi kirándulás: Debrecen, Zsuzsivasút, Mátészalka, Záhony térsége, Hortobágy, stb.).


2007. április 24.
Egy tartalmas, zsúfolt hétvége közel négyszáz képekben: pénteken Graz; szombaton Kassa. Íme: FG1347 (Vasúti nyílt nap és járműbemutató Kassán); FG1346 (Tramwaytag Grazban + az oda- és a visszaút).


2007. április 18.
Lassan már áttekinthetetlenné vált a Budapesti tavaszról szóló FG1342 galéria, ezért 412 felvételnél lezártam, a folytatása nem kevésbé izgalmas fényképezményekkel a FG1345 galériában található.
Néminemű járműállományi frissítést és kisvasúti eseménynaptár-kiegészítgetést találhatsz az Oldalaimon.
Ugyan külön nem szoktam felhívni a figyelmet, de mégis erősen javallott a HB KALENDÁRIUMOT lapozgatni, mert gyönyörű tavaszunk bőségesen eláraszt közlekedési rendezvényekkel Országszerte és határainkon túl egyaránt.


2007. április 5.
Hét UV motorkocsi és négy pótkocsi „megúszta”. Többek közt erről is olvashatsz a járműállományi oldalakon. Két új galériával pihentetheted szemeid: FG1343 (Új kocsiszín Pusztaszabolcson és a vonatpótlás vége Tamási környékén); FG1344 (Kisalföldi tavasz); valamint érdemes visszatekinteni a folyamatosan bővülő aktuális fővárosi galériára: FG1342 (Tavasz Budapesten és környékén: UV-búcsú, vágányzárak, buszos alvállalkozások: 412 kép!!!).


2007. március 28.
Holnapután, pénteken búcsúznak Budapest belvárosától (!) az UV villamosok. Ezt követően Kelenföld kocsiszín teljes UV motorkocsi és a hozzá illő 58-as, EP, FP pótkocsi flottáját törlik az állományból. Kétnapos vágányzárat követően 2007. április 2-tól a – már megrövidített – 49-es viszonylaton Ganz csuklós villamosok állnak forgalomba. Dél-Budán, Budafok kocsiszín állományába tartozó, a Fehérvári úton, a 41-es és 47-es viszonylaton szigetüzemben közlekedő UV villamosok és pótkocsik továbbra is róják a köröket. Bővebben, konkrétumokkal a selejtezésről a járműállományi oldalakon olvashatsz!
Újabb fővárosi galéria, kihegyezve a fenti témára: FG1342.


2007. március 24.
Két új galériával gyarapodik a honlap: délvidéki kirándulás és nosztalgiavillamos-avatás Debrecenben: FG1341 (Baranya és Eszék: Mecsekaljától Macskamamáig); FG1340 (Nosztalgiavillamos avatása + egyéb debreceni képek).


2007. március 8.
Ünnep és megemlékezés:
Ünnep:
Uraim! Ma este mi főzzünk, mi lepjük meg Őt, hogy apró, de őszinte mosolya bearanyozza a napunkat! Ma mi adjunk neki erőt, hogy holnap Ő újra adhasson! Ma szóljon Őróla minden mozdulatunk, mulandó szívünk minden dobbanata, hisz: Ő, ki levesz lábamról, Ő, kivel boldog vagyok. Ő, kivel veszekszem olykor, de Érte élek, s érte halok. Ő ad életet gyermekünknek, mert Ő a társam, míg nem eltemetnek.
Isten éltesse Őket, a Nőket!
Megemlékezés:
Március 3. Már mögöttünk van. Talán egykoron a Magyar Vasút Emléknapját fogjuk évente e napon tisztelni. Országszerte több, mint egy tucat mellékvonalon gyertyák kísérték pislákoló fényükkel, Bz-k kürtjei hangjukkal az utolsó vonatokat. E vonalakról szóljon ez a kis galéria: FGHIR148 (Búcsú 14 mellékvonaltól)!
Döcögősen, de a Föld forog tovább: a szokásos járműállományi frissítés.


2007. március 1-2.
A holnapután megszűnő 14 vasúti mellékvonalon utoljára utazgathatunk. Eme útjaimon született fotogalériák közül az alábbiakban találsz új felvételeket: FG1330 (Búcsú a mellékvonalaktól dél-nyugat Magyarországon); FG1335 (Búcsú a mellékvonalaktól észak-nyugat Magyarországon); FG1338 (Búcsú a mellékvonalaktól közép-nyugat Magyarországon) és egy nagyszerű kivitelű, de napokon belül szomorkás utóízű különvonat képei: FG1336 (A Trains.Hu búcsú-különvonata a Mátra körül).
Folytassuk vidámabban: az egy hete útnak indított HB KALENDÁRIUM c. rovatom folyamatosan bővül, programajánló gyanánt javaslom, jól nézd át, nehogy unalmasan teljenek a hétvégéid és nehogy egy-egy érdekes, színes programról: március; április; május hónapokban!
Végül, szinte elmaradhatatlan: Járműállományi oldalakra légy tekintettel!

2007. február 23.
Nagy fába vágtam a fejszém. Szíves figyelmetekbe ajánlom új rovatomat, kezdeményezésemet, amelyben előzetesen ismertetni kívánom Veletek, hogy Hazánkban (és egy picit azon is túl) mily események várhatók a közlekedésbaráti közéletben. Ez az új rovat, a HB KALENDÁRIUM felváltja és kibővíti a régóta stagnáló „Meghívó” c. rovatot.
!!! ÚJ !!! HB Kalendárium 2007. !!! ÚJ !!!
Továbbá néhány új galériát is javaslok megtekintésre: FG1335 (Búcsú a mellékvonalaktól észak-nyugat Magyarországon); FG1334 (Lilla-nap a Lillafüredi kisvasúton + miskolci felvételek).


2007. február 19.
Važeni Cestujúci, lieber Fahrgäste! Összeállt a kép: 1625 felvétel a február eleji két túrámról.
Úgyhogy irány virtuálisan Felvidék (Szlovákia), Csehország és Németország!


2007. február 15.
Vasútbarátok számára szomorú hírrel kell, hogy kezdjem: 2007. március 4-én, 0:00-tól 14 vasúti mellékvonalunk további személyszállító szolgáltatója a területileg illetékes Volán társaságok lesznek, az ismert járműparkukkal. Kicsit bővebben, menetrendi hivatkozásokkal, képekkel megtűzdelve a teljes lista a Hírek-beszámolók c. rovatban megtekinthetők. Ennek fényében egy korábbi galéria kiegészítése: FG1332 (Búcsú a mellékvonalaktól dél-kelet Magyarországon).
És a szokásos: a Járműállományi oldalak.


2007. február 5.
A múltkor említett két kirándulás között egy napig, „ideiglenesen” idehaza álomásozom. Időm híján hadd osszak meg Veletek egy röpke, szedett-vedett, csapodár, kócos kis ízelítőt az első túráról: FG1333x.
Nos, hol is jártam...?


2007. január 29.
2007. január 27-én a Trains.Hu szervezésében egy érdekes és izgalmas kiránduláson vehettem részt többedmagammal Ajkán és az azt környező iparvasúti hálózaton. Ennek eredményét megtekintheted az Iparvasúti járműállományi oldalakon, valamint az idevágó új Fotogalériában: FG1331 (Iparvasúti kirándulás Ajkán és a Csinger-völgyben).
Más:
Tisztelettel kérem ezúton azon Hölgyeket és Urakat, akik telefonon is meg szoktak keresni közlekedési információk ügyében, legyenek kedvesek, egy hétig, majd azt követően mégegy hétig engedjenek lazítani - külhonban. Köszönöm! :-) Remélhetően meglesz a képes eredménye türelmeteknek!
Természetesen a Születésnapi oldalez idő alatt is tartogat MINDENNAP meglepetéseket!


2007. január 26.
Javítgattam picit a Kelet-Nyugati Metró felújításáról szóló idei oldalaimat, amelyet az előző frissítésnél elfelejtettem publikálni. Elnézést kérek érte!
Egy új galériasorozatot indítok útjára, amelyben még utoljára bebarangolom hazánk hamarosan megszűnő (azaz ideiglenesen szünetelő) mellékvonalait. Kezdetnek: Sellye-Villány -és környéke-: FG1330 (Búcsú a mellékvonalaktól dél-nyugat Magyarországon). Javaslom, kattints a folyamatosan frissülő Járműállományi oldalakra is!


2007. január 19.
A Karácsony környéki fenyőfás, majd a szomorú évforduló miatti gyászos hátterű címlapom visszatért a megszokott gúnyához, a szürke hétköznapok folytatódnak. Javaslom, tekintsd meg a Járműállományi oldalakat, némi állománygyarapodás és átcsoportosítás okán.
Ajánlom még a fotogalériát, ahol a friss, ropogós képeken kívül mostanában szkennelt és újra szkennelt felvételekre lelhetsz: FG1329 (2007. januári fővárosi felvételek); FG3009 (Archiv felvételek VI.).


2007. január 10.
Hamarosan szomorú évfordulóról kell, hogy megemlékezzünk. Épp 20 éve történt a Budapesti Fogaskerekű Vasút (eddigi) legsúlyosabb balesete: az esti órákban Esze Tamás Iskola megállóhelyen nagysebességgel, kíméletlenül összeütközött két szerelvény. E tragédiára emlékezve gyászruhát öltött a címlap, és kérlek, légy tekintettel az alábbi oldalra:
1987. január 11...
A megemlékezés után ajánlom szíves figyelmedbe a Járműállományi oldalakat, valamint a tovább gyarapodott galériát: FG1328 (Vegyes felvételek Karácsony környékéről).
Továbbá: 2007. január 12/13-tól ismét, kismértékben változik Budapesten az éjszakai járatok menetrendje. Az új menetrendek feltöltését már megkezdtem az Éjszakai oldalakra.


2007. január 1.
NAGY LÁSZLÓ: ADJON AZ ISTEN
Adjon az Isten szerencsét,
szerelmet, forró kemencét,
üres vékámba gabonát,
árva kezembe parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen korán az ágyra hevernem,
kérdésre választ Ő küldjön,
hogy hitem széjjel ne düljön,
adjon az Isten fényeket,
temetok helyett életet -
nekem a kérés nagy szégyen,
adjon ugyis, ha nem kérem.
****
Ezzel a mindörökkön időszerű költeménnyel indul az Újesztendő a Honlapomon.EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJÉVET KÍVÁNOK
MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!
Hajtó Bálint honlapja
A 2006. esztendő Újdonságai
A 2005. esztendő Újdonságai
A 2004. esztendő Újdonságai
A 2003. esztendő Újdonságai
A 2002. esztendő Újdonságai
A 2001. esztendő Újdonságai
A 2000. esztendő Újdonságai
1999-ben nem volt ilyen rovatom