2005. december 30.
Tisztelt Olvasóm, kedves Barátom!
E rovatban teszek eleget ama kívánalmatoknak, hogy csokorba szedve böngészhessetek az újdonságaim között. Ennek hasznát elsősorban rendszeres látogatóim élvezik, hisz nem kell végigbóklászniuk az összes oldalon.
De azért ajánlatos...
Hajtó Bálint honlapja
2005. december 30.
Így, Szilveszter előtt két galériával búcsúztatom az óévet: FG1455 (Szenteste közlekedése és erős havazás Budapesten); FG1456 (Búcsú a besztercebányai trolibusztól + oda- és visszaút).
Szilveszteri tömegközlekedésed megkönnyítése érdekében javaslom, alaposan tekintsd át az alábbi menetrendi oldalakat:
• BUDAPEST
• MISKOLC
• SZEGED
• GYŐR ÉS SOPRON
MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJESZTENDŐT KÍVÁNOK!


2005. december 23.
Szenteste előtt a közelgő Karácsony jegyében két gyönyörű vers: Lelkem visszhangja; Zsoltáros Szenteste.
A Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalakon már megtalálod Miskolc város ünnepi közlekedési rendjét, de a pécsit sajnos nem...
Vígaszul egy friss galéria: FG1454 (A Desiro-IC és egy szegedi villámlátogatás képei).
ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK!


2005. december 20.
Nagy-nehezen elkészült a december eleji lengyel-cseh-felvidéki kirándulásom képeinek összerittyentése. A 621 képre redukált tömkeleget egy e célra készült galériakupacban tárom Elétek.
További felvételek megtekintésére sarkallak ezennel: FG1453 (A Sadler Flirt motorvonat bemutatója és decemberi felvételek); valamint hadd ajánljam lankadatlanul figyelmedbe a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalakat!


2005. december 13-15.
A levelezőrendszerem átmeneti nehezményei miatt egyelőre kérlek az alábbi e-mailcímre írj levelet, ha közlendőd van:
hajtobalint [kukac] citromail [pont] hu
Megértésed ezúton köszönöm!
Tisztelettel jelentem, egészben hazatértem a 2005. esztendő utolsó külhoni kirándulásáról: egy kis előzetes!
Újabb adatok a Karácsonyi közlekedési oldalakon: A MÁV Desiro InterCity vonatai, valamint a BKV Szentesti rendhagyó közlekedési rendje.


2005. december 9.
Újabb túrára indulok. Egy kis előszele képekben: FG1452a.


2005. december 8.
Bővül a Karácsinyi és Szilveszteri közlekedési oldalkupac: már a kisvasutaknak és Szeged városának évvégi közlekedési rendje is megtalálható rajta. Az adathalmazok után két új fotogaléria szempihentetésnek: FG1450 (Mikulás különvonat a Mátrában); FG1451 (A 7-es buszcsalád átszervezése és a Józsefvárosi pályaudvar végnapjai).


2005. december 5.
A mai évforduló hangulatához illik irodalmi rovatom újabb gyöngyszeme: Koltay Gergely szerzeménye. Más: a hétvégén újfent kirándultam egy picit: FG1449 (Advent Bécsben és Győrött).


2005. december 2.
A Karácsony közeledtével, december beköszöntével a hagyományokhoz híven idén is útjára indítom a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalakat. Egyelőre picit hiányosan, még csak a vasúti közlekedési korlátozásokról szólnak a hírek, de ahogy időm engedi és információkhoz jutok, bővülni fognak a fenyőágas oldalak.
Kisvasút: további kis-vasútüzemek hirdettek meg Mikulásvonatokat, minderről bővebben: IMHOL.


2005. november 27.
Advent első vasárnapján hagyományosan karácsonyi bundába bújt a címlap, és meg is gyújtottam az első gyertyát.
Egy hét múlva már az átszervezett 7-es autóbuszcsaládon utazhatsz Fővárosunkban. A VEKE javaslatából kiindulva ugyanis december 3-án reggeltől picit átalakul Európa talán legforgalmasabb autóbusz vonalcsoportja. Bővebben a Hírek-beszámolók c. rovatban.
Hamarosan megérkezik a jó öreg, jóságos fehérszakállú, és a csizmás éjszaka előtt ellátogat egyesével néhány kisvasútra: a Gyermekvasútra, Lillafüredre, Királyrétre és Kemencére. Minderről a Kisvasúti oldalakon és az ahhoz kapcsolódó oldalakon olvashatsz.


2005. november 25.
Nyolc fővárosi autóbusz és két trolibusz örök vadászmezőkre téréséről számolnak be a Járműállományi oldalak. Valamint leesett az első hó, ennek örömére egy új galéria: FG1448 (Az első hó Budapesten, és vágányzár Szabadbattyánnál).


2005. november 19.
A BHÉV 27-es pályaszámú gőzmozdonyának Szentendrére hazatérése képekben: FG1447.


2005. november 17.
Villamos és autóbusz átcsoportosításokról számolok be a Járműállományi oldalakon. S végül, de nem utolsó sorban, ha felkészültél, 416 db. vadonatúj felvétel két galériában, egy tartalmas kirándulásról: FG1446a (Novemberi túra I. rész: Miskolc - Nyíregyháza - Szolnok - Békéscsaba); FG1446b (Novemberi túra II. rész: Arad - Temesvár).


2005. november 11.
Jövőre – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – több kisvasút más időpontban tartja Kisvasúti napját. A konkrét időpontok és teljes éves ütemterv már megtekinthető a Kisvasúti oldalakon.
Valamint egy vágányzári és „knorrozós” galériával készültem a hétvégére: FG1445.


2005. november 7.
A hazai – és külhoni – vasútvonalakon 2005. december 11-re virradóan új menetrend lép életbe. A hazai hivatásforgalmú kisvasutak menetrendje (Nyírvidék, Kecskemét, Balatonfenyves) is megváltozik. Bővebben a kisvasúti oldalakon.
Továbbá műszeres utasszámmérések miatt átmenetileg másik telephelyre költözött 52 db. autóbusz Budapesten. Konkrétumok a járműállományi oldalakon.


2005. november 4.
Még mindig csábít a későőszi napsugár, a sárga falevelek, és a sokszínű természet ... -ben döcögő kis- és nagyvonatok, buszok, satöbbik. Mindennek újabb ékes bizonyítékai: FG1444 (Vágányzár a Lillafüredi kisvasúton, és őszi miskolci képek); FG1443 (Nemzeti ünnepünk, budapesti ősz, temetői járatok).
És egy már-már elfeledett „egyéb” rovatba lehelek életet a mai nappal Koltay Gergely gyönyörű dalszövegével: Egy csepp emberség...


2005. október 26.
Hazánk egyik legeldugottabb, csak teherszállításra használt kisvasútját látogattam meg tegnap:
FG1442 (Felsőpetényi kisvasút, váci buszok).


2005. október 24.
Járműállományi változások és újabb galéria: FG1441 (Hétvége Szegeden és környékén).


2005. október 22.
Borongós, de ezerszínű őszi közlekedési és tájképekkel kívánok kellemes hétvégét!
FG1440 (Őszi budai hegyvidéki, fővárosi és gödöllői képek)


2005. október 17.
Aktuális hírek a Gyermekvasút, a Lillafüredi ÁEV és a Mátravasút háza tájáról a Kisvasúti oldalakon!


2005. október 15.
Friss galéria tegnapról: FG1439 (Egy őszi délután Pécsett).


2005. október 10-11.
Kellemes(?) hét elejét kívánok! Az álomittas, lusta hétfő reggelt hadd dobjam fel 1068 új, külhoni fotóval, amelyekből minap már láthattatok ízelítőt (amely ízelítőt ezennel töröltem): CSEH4 (Cseh-német-osztrák kirándulásom (1068 kép!!!)).
Remélem sikerült pici színt varázsolnom a hétfő reggeledre!
Továbbá... egy újabb, már itthoni galéria: FG1438 (Októberi vágányzárak, knorrozás, és istvántelki felvételek); valamint egy apró-cseprő járműállományi változás Fővárosunkban.


2005. október 5-6.
Ismét kirándultam. Ezúttal Csehországot céloztam meg, azon belül is Brnot, Pardubicét, Hradec Královét, Tanvaldot (azon belül is főképp a fogas-különvonatot), Liberecet, Ústi nad Labemet, Prágát, valamint Ceské Budejovicét. Végül fűszereztem egy kis Ausztriával: Linzzel, és egy-két kép erejéig Béccsel (amennyit az átszállásra szánt időm engedett), és útközben átkukkantottam Németországba is, Zittauba. Természetesen az eme városokban közlekedő járművek képein kívül több száz cseh vasúti képet is találsz...
...majd...
De addig is egy kis kedvcsináló: 94 kép vágatlanul!
Továbbá ajánlom szíves figyelmetekbe a Királyréti kisvasutat, ahol ismét beköszönt az őszi gőzmozdonyos hétvége: szombaton és vasárnap.


2005. szeptember 27.
Fotók-fotók-fotók minden mennyiségben! Egy aktuális és egy nosztalgikus képtárral gyarapodtunk: FG1435 (A Gemenci kisvasút napja + egyéb, javarészt szekszárdi felvételek); FG3005 (Archiv felvételek az 1990-es évekből; V. rész); valamint elvégeztem a szokásos havi galériafrissítést, azaz a nemrég készült képek már a tematikus galériákban csücsülnek.

2005. szeptember 22.
A Gemenci Kisvasúti napon kívül a Királyréti Erdei Vasút is várja szeretettel szombaton és vasárnap a gőzmozdonyra vágyó utasait.

2005. szeptember 20.
Kapaszkodjatok! Három új galéria = 514 új kép! FG1434 (Győr- Sopron- Schneeberg- Graz- Szentgotthárd- Szombathely- Zalaegerszeg- Nagykanizsa- Gyékényes (324 kép!!!)); FG1433 (Gőzmozdony a Mátravasúton, különbusz a János-hegyen, egyvágányozás a Ráckevei HÉV-en); FG1432 (Vágányzár a külső Bartók Béla úton + az ehhez kapcsolódó képek). És a szőnyeg csücskén, szerényen meghúzódik egy pirinyó járműállományi változás is...


2005. szeptember 12-13.
Igaz, még nem teljes útvonalán, de az árvíz elvonultával újra közlekedik a Gemenci Kisvasút! Ennek örömére meg is rendezik a szokásos, évi Kisvasúti napjukat.
Két új fotogalériát ajánlok szíves figyelmetekbe: FG1430 (UV villamosok Baross kocsiszínben, ÚJ Desiro motorvonatok, stb...); FG1431 (Mozdonytalálkozó és rögtönzött üzemlátogatás Zólyomban).


2005. szeptember 6.
Lassacskán utólérem magam. Sikerült végre-valahára kisé zabolátlanul, de összeölelnem az augusztus végi Felvidéki, főleg Magas-Tátrai felvételeimet: FG1428 (Felvidéki túra augusztus végén).
Javaslom az érdeklődőknek, kísérjéték lankadatlan figyelemmel a járműállományi oldalakat is, mert az elmúlt napokban felgyorsult Fővárosunkban a járműgazdálkodás.
S ha mozdonyfüttyös kikapcsolódásra vágysz, ajánlom a Nyírvidéki Kisvasutat szombaton!


2005. augusztus 31.
Az alábbi galériával kicsit megelőzöm az időt: FG1427 (Az új éjszakai hálózat főpróbája, és a régi végnapja).


2005. augusztus 29.
Újabb vonalak menetrendje került az új Éjszakai oldalakra, valamint ha szeptemberben kívánsz kisvonatozni, javaslom, keresd fel a Kisvasúti címlapon található eseménynaptárat!


2005. augusztus 27.
Last minute programajánló:
Tegnap késő este – a honlapfrissítés előtti percekben – tértem haza a Magas-Tátrából, de úgy tűnik, visszamegyek. Oka a következő: gőzvontatású- és villamos nosztalgiavonatok közlekednek MA a Poprád - Tarpatak - Tátralomnic vasútvonal 110. születésnapja alkalmából!
De addig is egy kis felvidéki és tátrai fényképes előzetes imhol: FG1427a.


2005. augusztus 19.
Két, vadonatúj rovatot mutatok be ezennel Nektek:
1.: mint köztudomású, 2005. szeptember 1-ről 2-ra virradóan gyökeresen megváltozik Fővárosunk éjszakai közösségi közlekedése. Az eddigi találgatásaok helyett csupa-csupa konkrétummal, adat-hegyekkel jelentkezik a megújult éjszakai oldalam:
Budapest éjszakai közlekedése
2.: mint minden jól nevelt közlekedésbarát, szeretjük, sőt, mi több, nagyon szeretjük a járműveket. Ezeket a már-már évtizedek óta naponta helytálló nagy-nagy gépállatokat. Azt hiszem, megérdemelnek egy kis ünneplést alkalomadtán:
Boldog születésnapot!


2005. augusztus 17.
Ezennel tisztelettel Elétek tárom 2005. augusztus 20-ának tömegközlekedési változásait zanzásítva (MÁV és BKV). Remélem, hasznotokra válik! És a szokásos, két új galéria: FG1424 (Vonatok kerülő útirányon: Dunaújváros és Újvenyim); FG1425 (A Balaton északi partja, Tapolca és Uzsabánya).


2005. augusztus 12.
A tegnapi napon Budapest, Déli pályaudvaron szinte leállt a vonatközlekedés villamos hálózati üzemzavar miatt. A vonatok egész nap dízelvontatással közlekedtek. Képekben: FG1423 (Dízelvontatás a Déli pályaudvaron + egyéb felvételek).


2005. augusztus 9-11.
Hamarosan eljő újra az évi rendes Bugaci kispöfögés és a Pálházi kisvasúti nap ideje. Ennek programajánlóját biggyesztettem a Kisvasúti oldalakra. Javaslom még megtekintésre az Iparvasúti listákat, és két új galériát: FG1421 (Budapest- Kecskemét- Kiskunfélegyháza); FG1422 (A Balaton déli partja, „fürdősvonatok”).
... és egy újabb nosztalgia-galériát: FG3004 (1990-1999; Archiv felvételek IV. rész).


2005. július 30.
Programajánlót találsz a Gyermekvasútra és Beregszászra a Kisvasúti oldalakon!


2005. július 27.
Üde és nosztalgikus galériák jutottak erre a hétre: FG1419 (Keszthely - Hévíz - Csömödér); FG1420 (Teherautó a Fogas vágányán + fővárosi felvételek);FG3003 (1990-1999; Archiv felvételek III. rész).
Valamint ezúton (is) kívánok a honlapom üzemeltetőjének, Ősapay Péter barátomnak sok boldogságot a házasélet mezejére lépésének alkalmából:2005. július 20-21.
Új, augusztusi eseménynaptár friss programokkal a Kisvasúti oldalakon, autóbuszok selejtezéséről tájékoztató a Járműállományi oldalakon, továbbá újabb felfedezettek az Iparvasúti jegyzéken.
Végül, de nem utolsó sorban két új galéria: FG1417 (Pályafelújítás vendég mozdonyokkal a Szentendrei HÉV-en; hazaút Erdélyből); FG1418 (Látogatás a Balatoni Iparvasút Kft-nél).


2005. július 17.
Csak egy szó: ERDÉLY!


2005. július 11.
Újabb felfedezőtúrám előtt még egy kis frissítés: tekintsd meg a Kisvasúti oldalakat, azon belül főként a Kemencei Erdei Múzeumvasút napjának programját, valamint újabb felderítéseimet az Iparvasúti oldalakon!
S végül, de nem utolsó sorban három új galéria: FG1414 (A Szentendrei HÉV felújítása, a hosszú 30-as villamos búcsúmenete); FG1415 (Szegedi életképek, Algyő, MOL-telep, Ferencváros); FG1416 (A „nagybobó” Nyírbogdányban + városligeti képek).


2005. július 1.
Beindult a nyári változások gépezete: mától új típus jelent meg Fővárosunk autóbuszflottájában: az Alfabusz Localo. A forgalomba állásuk történetét a Hírek-beszámolókban olvashatod, a járművekről képekkel pedig itt szolgálok: FG010331 (Alfabusz Localo). És végül, ezekkel némi átfedésben két friss, festékszagú galéria: FG1412 (Dél-Alföld: vicinálisok, iparvasutak, autóbuszok); FG1413 (Június legvége és július eleje: forgalmi változások és típusváltások).


2005. június 27-28.
A debreceni Zsuzsivasút új menetrendjét a Kisvasúti oldalakon, az újonnan feltérképezett A21, A23, A25 és A26-os mozdonyok jegyzékét pedig az Iparvasúti oldalakon leled meg.
Javaslom, ne hagyd ki a Fotogaléria új gyöngyszemeit: FG1410 (Észak-Magyarország: Miskolc, Szerencs, Tállya, Sárospatak, Felsőzsolca, Ózd, Bánréve, Szilvásvárad, Füzesabony), valamint a magas hegyek és különleges vasutak és lenyűgöző kötélpályák szerelmeseinek szeretettel ajánlom ezt a galériát: FG1411 (Magas-Tátrai villámlátogatás: villamos, fogas, lanovka, és rengeteg tájkép).


2005. június 21.
Nyár derekán jóslatokba bocsájtkozom: a Hírek-beszámolókban már megtekintheted, mily változások fortyognak Fővárosunkban. Ha egy picit megszédültél a zabolátlan adatok láttán, kikapcsolódásként javaslom a Fotogalériát, amely 224 képpel gazdagodott az alábbi témakörökben: FG1407 (Vegyes: Budapest, Dunaharaszti, Hatvan, satöbbi); FG1408 (Júniusi fővárosi képek); FG1409 (Dízelüzem a GySEV Sopron-Szombathely vonalán+egyéb).
S végül egy jó hír: újra teljes vonalán közlekedik a villamos a Magas-Tátrában. Részletes adatokkal a Magas-Tátrai közlekedési oldalakon szolgálok.


2005. június 12.
Egy felettébb időszerű képsorozattal kívánok kellemes hétvégét: FG1406 (A metrófelújítás előtti utolsó, a metrópótlás első napja).
A Csömödéri ÁEV kisvasúti napi programját tartalmazzák már a Kisvasúti oldalak.


2005. június 10.
A holnapi nappal indul az idei nyár legkeményebb fővárosi közlekedési megpróbáltatása, a Kelet-nyugati metró – folytatólagos – felújítása. A tavalyi gyakorlatnak megfelelően egy külön oldalt szentelek e témának:
!!! A Kelet-nyugati Metró felújítása 2005. !!!
Továbbá két új galéria kikapcsolódás végett: FG1404 (Vértesi képek: iparvasút, Vértes Volán); FG1405 (Székesfehérvár és környéke: Ikarus és Alfabusz, vasút és Moha-rakodó).


2005. június 6.
Néminemű iparvasúti aktualitással, (általam) újonnan személyesen „feltárt” mozdonyok bemutatásával, valamint egy szép, nagy új galériával nyíljék hát ez a hét. FG1403 (Kis dunántúli kirándulás: Győr, Mosonmagyaróvár, Bábolna, Tata).


2005. május 31.
Sajnos takarékossági okokból az Egererdő Rt. kezelésében álló kisvasutak (jelen esetben Felsőtárkány) a Kisvasúti Napjukat nem tartják meg. A vonatok a meghirdetett menetrend szerint közlekenek (...). :-(
Vidámabb, szebb vizekre evezve három új galériát nyújtok át, összesen 342 db új felvétellel: FG1400 (Vegyesfelvágott: Budapest, Királyrét, Párkány); FG1401 (A GySEV „új” Taurusai, gőzüzem a Nagycenki Múzeumvasúton); FG1402 (Nyári életkép Kassáról: a város magyar kincsei; az acélgyári gyorsvillamosvonal).
A tegnapi szerverleállásért szíves elnézésed kérem!


2005. május 23.
Ismét Kisvasúti nap, ez esetben a Lillafüredi kisvasúton. A Gyermeknap alkalmából rendkívüli menetrend lép életbe 2005. május 29-én a Gyermekvasúton. Új galéria: FG1399 (Dízelvontatás Debrecen és Hajdúszoboszló között+fővárosi képek).


2005. május 17.
Kaszópusztára, Kisvasúti napra invitál a Kisvasúti oldal. Új versenyzők a Linkgyűjteményben, valamint egy szép vaskos hétvége képes termése a Fotogalériában: FG1397 (Favázas villamos és felsővezeték nélküli trolibuszok Debrecenben); FG1398 (Miskolci képek: városi közlekedés, vontatási telep és VEKE-különvonat a diósgyőri vasgyáron át).


2005. május 12-13.
Fotogaléria minden mennyiségben: valamennyi tematikus galéria frissült az elmúlt másfél hónap képeivel, továbbá kérlelhetetlenül törnek előre az újak: FG1395 (További májusi felvételek Fővárosunkból); FG1396 (Szolnok városa és Békés-megye: terelt nemzetközi vonatok + egyéb vasúti és buszos képek).
Új menetrendek és júniusi eseménynaptár a Kisvasúti oldalakon!


2005. május 9.
Tegnapelőtt KIrályréten jártam, és a fényképezőgépet sem pihentettem: FG1394 (Kisvasúti nap a Királyréti Erdei Vasúton, valamint egy kis nagyvasút); valamint egy kis Járműállományi változás.


2005. május 6.
Egy üde galériával kívánok kellemes és élménydús hétvégét: FG1393 (Májusi fővárosi felvételek, „Knorral” fűszerezve)!


2005. május 4.
Csuhaj, itt a május a rügyfakadás, a szerelem és a szép nagy kirándulások hónapja!
Ennek jegyében: 2005. május 1-én Felvidéken jártam és megtekintettem, megismertem (amennyire csak lehetett) a Feketebalogi Kisvasutat. Az itt készült felvételeimmel indul a honlapomon a május: A Feketebalogi Kisvasút szezonnyitó ünnepsége. További friss felvételek: SZLOVAK3 (Újabb kirándulásom a Felvidéken (455 kép!!!)).
És végül, de nem utolsó sorban vissza kis Hazánkba egy csekély ideiglenes járműállományváltozással a témába vágó oldalakon.


2005. április 26.
Kisvasúti nap közeleg Királyréten. E gőzmozdony csühögéstől hangos napról találsz egy kis ismertetőt a Kisvasúti oldalakon. Más: iparvasút. Saját gyűjtésű adatokkal frissültek az Iparvasúti oldalak, valamint az új galériát is e témakör uralja: FG1390 (Iparvasút: Dunai Finomító és Szabadegyháza, valamint fővárosi képek).


2005. április 22.
Két új galériát ajánlok szíves figyelmedbe: FG1388 (Áprilisi fővárosi felvételek); FG1389 (Ganz-Solaris trolibusz átadási ünnepély Debrecenben). Továbbá javítottam a múltkori állományváltozást a járműállományi oldalakon. Ha már arra jársz, tekintstd meg a debreceni DKV Rt. új trolibuszait is!


2005. április 18-19.
Vigyázat! Hatalmas galéria következik, szerteágazó tartalommal: FG1387 (Záhony és térsége, Debrecen: helyi közlekedés, iparvasutak, Nyíregyháza: buszok, kisvasút, Nyírbogdány (!319 kép!)).
A járműállományi oldalak egy trolibusz „születéséről”, és két autóbusz cseréjéről szólnak.
A Kisvasúti oldalak tartalmazzák már a Mesztegnyői és a Zsuzsivasút szűkszavú kisvasúti napi programját, valamint a májusi országos eseménynaptárat.


2005. április 14.
Egy új galéria, 138 felvétellel: FG1386 (Vegyes képek: Budapest, Törökbálint, Budaörs).

2005. április 11.
Javaslom, légy tekintettel a Járműállományi oldalakra, valamint a kisvasúti arzenál Almamellék c. fejezetére!

2005. április 6.
Különvonat Bécsből Rómába, II. János Pál pápa temetésére:
Különvonat II. János Pál pápa temetésére


2005. április 5.
Aktualizáltam, kiegészítettem, frissítettem: A BKV újabb adag Volvo autóbuszairól szóló oldalakat állományi adatokkal, valamint a Kisvasúti oldalakatfriss, másutt nem található menetrendi információkkal. Kisvasút- és buszbarátok szíves figyelmébe!

2005. április 1-2.
A mai jeles napon egy kissé elszáll a C50-es... legalábbis a Kisvasúti oldalakon. A C50-es repkedésen kívül a Gemenci kisvasút ébredéséről számolok be.
Autóbusz átcsoportosításoktól hangosak a Járműállományi oldalak. Három galériával kívánok kellemes hétvégét: FG1383 (Kora tavasz Miskolcon és Lillafüreden); FG1384 (Budapesti felvételek: autóbusz típuscsere, tanuló Ganz csuklós, Volánbusz); FG1385 (Ismét Szeged: nyílt nap az SzKT-nál).

2005. március 26.
Frissített, javított adatokkal újból ajánlom szíves figyelmetekbe a BKV műszeres utasszámmérésének ütemtervét, valamint mindenképp tekintsd meg a Kisvasúti oldalakat, ahol már előre jelzem a 2005-ös Kisvasúti Napok első rendezvényét.
Ha Felvidék csúcsaira hágsz, előtte javaslom, tájékozódj a Magas-Tátrai vasúti menetrendekről a Tátrai oldalakon! Viszont ha járműfotók nézegetésével töltenéd az időd, akkor sem kell messzire menned: FG1381 (Vonatpótlás Győrött, kavicsbánya és mozdony-arzenál Hegyeshalomban); FG1382 (Szeged új beszerzésű járművei és villamospótlás) (szumma 236 felvétel).
Áldott, meghitt, de egyben vidám Húsvétot kívánok!

2005. március 21.
Új információkkal gazdagodott a Hírek-beszámolók rovat Volvo és Solaris autó-, illetve trolibuszokról szóló cikke, valamint egy új galéria: FG1380 (Márciusi felvételek, főleg a GST trolibuszokról). Továbbá érdemes hamarosan figyelni a Kisvasúti oldalakat, mert tavaszodik, és ébredeznek kisvasútjaink. A tavasz beköszöntével – végre – okafogyottá vált a címlapon a hóesés, így abba is hagyta. 

2005. március 17.
Nem mindennapi kisvonatozásban lehetett részem az ízig-vérig nyárias Nagybörzsönyi kisvasúton, amelyet képekben örökítettem meg: FG1379 (Téli üzem márciusban a Nagybörzsönyi kisvasúton + budapesti képek).

2005. március 13.
Lassacskán ébrednek téli álmukból Hazánk kisvasútjai. Már mindennap közlekedik a Mátravasút, és két nap múlva újra megindul a kisvasút Nagybörzsönyben. Minderről bővebben a Kisvasúti oldalakon.
Továbbá egy kis iparvasút és egy friss galéria: FG1378 (Ganz-Solaris trolibuszok forgalomba állása, Baross tér feldúlása, Március 15-i előkészületek).

2005. március 11.
Hazatérvén külhoni túrámról, elétek ömlesztem a fényképezőgépem által rögzített élmény-foszlányokat: CSEH3 (Kirándulás Pozsonyban, Brnoban, Ostravában és a Morva vidékeken). Kellemes böngészgetést kívánok az 501 felvételhez!
És ma nyolc esztendeje, hogy búcsút kellett intenie Fővárosunk lakosságának a Thököly úti villamosközlekedéstől...

2005. március 7.
Már magunk mögött tudhatjuk a nosztalgiabuszozást. E szép, verőfényes utazásról szövegesen és képekben megemlékezek a céloknak megfelelő oldalakon. A Fotogaléria további képekkel gyarapodott: FG1376 (Képek Budapestről, Tatabányáról és Salgótarjánból).

2005. március 4.
Újabb konkrétumok a vasárnapi nosztalgiabuszozásról, valamint egy új galéria: FG1375 (Vegyes: M61-002, új Volvo autóbuszok, MÁV Tiszavas Kft, stb...), és egy apró autóbuszállományi változás.

2005. március 2.
Hol is kezdjem? A széppel vagy az érdekessel? Az érdekesebb fele: a Járműállományi oldalakon és a Hírek-beszámolók c. rovatban megtalálhatod a BKV Rt. újabb Volvo 7000-es autóbuszainak elosztását, mind rendszám, mind pedig viszonylatok szerint. E Volvo autóbuszokon kívül górcső alá veszem a hamarosan kigördülő Ganz-Solaris Trollino 12B típusú trolibuszokat is.
E járművek aktuális helyzetére közvetlen hivatkozás is mutat a címlapról.
Új versenyzőket találsz a Linkgyűjteményben.
Meghívót nyújtok át egy kis nosztalgiabuszozásra az idevágó rovatban. Remélem, nincs halaszthatatlan programod vasárnapra.
Végül, de nem utolsó sorban egy kis pihenő a szürkeségben megfáradt szemeknek: FG1374 (Hétvége a Magas-Tátrában).


2005. február 25.
Tisztelettel javaslom, sűrűn böngésszétek a Fotogalériákat, hiszen másfél hónap friss képei költöztek a tematikus galériákba. Sőt, ezen felül az utóbbi napok új képei is helyet követelnek a közösségi közlekedés szinte minden ágából: FG1371 (Vegyes téli képek főként Budapestről); FG1373 (Dunaújváros - Ercsi - Dufi - Érd).


2005. február 21.
Egy kedves, kis pöfögésen volt szerencsém részt venni szombaton, a kaszói kisvasúton: FG1372 (Téli különvonat a kaszói kisvasúton). Akik ott voltak, bátran állíthatják, erőt adott az előttünk álló héthez!


2005. február 19.
Már a Fotogalériában a jövő: FG1370 (Fővárosunk leendő járművei: üzemlátogatás a Ganz Transelektro és a Volvo Hungary bázisán).
Kellemes hétvégét kívánok!


2005. február 17-18.
A Hírek-beszámolók fellebbenti a fátylat a BKV közelgő járműbeszerzéseiről. De amíg azok megjelennek, elemezzük kicsit a jelen járműparkot az állományi oldalakon!


2005. február 14.
A híradások regel óta harsogják, a BKV vezetősége és a szakszervezetek meg tudtak egyezni, így a holnapi kilencórás tervezett fővárosi tömegközlekedési munkabeszüntetés elmarad. Erről és egy cseh vonatkozású hírről írok a Hírek-beszámolók c. rovatban.
A BKV autóbuszaival történő műszeres utasszám mérés (knorrozás) idén, tavaszi ütemtervét már megtekintheted az oldalaimon. Tovább gyarapodott a fővárosi galéria: FG1367, valamint imhol két új, azaz egy réges-régi és egy friss, ropogós: FG1369 (Tömegközlekedés és belszolgálati vasút Csepelen); FG3002 (A kilencvenes évek II.).


2005. február 8.
Újabb kirándulások, képekben: FG1367 (Január - február Budapesten: Felújított Fogas, Nohab a Déliben, iparvasút, stb...); FG1368 (Kisvasút a Hortobágyon, Debrecen, Kaba, Hajdúszoboszló). Friss autóbusz átcsoportosítások pedig a Járműállományi oldalakon.


2005. február 1.
Itt a tél, nyakamba szedtem kis Hazánkat. Kezdetnek: FG1365 (Déli pályaudvar és a Kunszentmiklós-Tass - Dunapataji vasútvonal); FG1366 (Havas pécsi felvételek).


2005. január 28.
Beköszöntött az igazi tél: ennek apropójából egy új galéria: FG1364 (Januári felvételek II. rész: havas és kevésbé havas képek + Nohab). S végül ne feledjétek (ha még nem késő), ma LILLAFÜRED!


2005. január 26.
A BKV tartósan kivonta a forgalomból 11 db. EV és EV3 típusú metrókocsiját. Erről bővebben a Járműállományi oldalakon.


2005. január 19-20.
Többedmagam felvételeivel útjára bocsájtottam a Magas-Tátrai közlekedési oldalak Fotogalériáját. Továbbá friss, ropogós képek a csuklós Bz motorkocsiról: FG1363.
Kellemes csemegézést kívánok!


2005. január 16.
Ezen a hétvégén két új galériával gyarapodott a képek arzenálja: FG1359 (Januári vegyes felvételek), FG1362 (Fototehervonat Csömödéren + oda- és visszaút).


2005. január 10.
2005. első közlekedési hírei a Hírek-beszámolók c. rovatban. Vízkereszt után négy nappal levetkezte karácsonyi fenyves hátterét a weblapom. A Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldalak is okafogyottá váltak...


2005. január 7-8.
Az elmúlt napokban szabadságon voltam. A pillanatnyi előfordulási helyemet legfeljebb valószínűség-számítással lehetett csak meghatározni. Néha feltűntem Miskolcon, Nyíregyházán, de a Magas-Tátrában is tiszteletemet tettem (Istenem, micsoda érzés volt újra combközépig hóba süllyedni:-) ).
Mindez képekben (összesen 252 db.): FG1360 (Utazás a Nyírvidéki Kisvasúton, Miskolc este + útközben); FG1361 (Kirándulás a Magas-Tátrában télen).
Két fototehervonat fogja az elkövetkező hetekben felébreszteni a hazai kisvasúti közösségi életet a téli álmából: dízelvontatással, kétnapos programmal Csömödéren, valamint a tavalyi hagyományoknak megfelelően gőzvontatással Lillafüreden. Bővebben, részletes programmal a Meghívó c. rovatban szolgálok. Végül, de nem utolsó sorban: új versenyzők a Linkgyűjteményben.


2005. január 3-4.
NAGY LÁSZLÓ: ADJON AZ ISTEN
Adjon az Isten szerencsét,
szerelmet, forró kemencét,
üres vékámba gabonát,
árva kezembe parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen korán az ágyra hevernem,
kérdésre választ Ő küldjön,
hogy hitem széjjel ne düljön,
adjon az Isten fényeket,
temetok helyett életet -
nekem a kérés nagy szégyen,
adjon ugyis, ha nem kérem.
****
Ezzel a mindörökkön időszerű költeménnyel indul az Újesztendő a Honlapomon.
Az Óév utolsó négy napját Prágában és környékén töltöttem, és természetesen nem kíméltem a fényképezőgépemet. Ennek kézzelfogható eredményét, 456 felvételt tartalmaz az első idei szamárfül a Fotogalériában.
Továbbá: friss, és remélem, aktuális menetrendekkel frissült a Magas-Tátrai közlekedési oldal.EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJÉVET KÍVÁNOK
MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!
Hajtó Bálint honlapja
A 2004. esztendő Újdonságai
A 2003. esztendő Újdonságai
A 2002. esztendő Újdonságai
A 2001. esztendő Újdonságai
A 2000. esztendő Újdonságai