2002. december 30.
Tisztelt Olvasóm, kedves Barátom!
E rovatban teszek eleget ama kívánalmatoknak, hogy csokorba szedve böngészhessetek az újdonságaim között. Ennek hasznát elsõsorban rendszeres látogatóim élvezik, hisz nem kell végigbóklászniuk az összes oldalon.
De azért ajánlatos...
Vissza a CÍMLAPOMRA
A 2001. esztendõ Újdonságai
A 2000. esztendõ Újdonságai

2002. december 30.
Búcsúzó Óévünk utolsó honlap-frissítése:
A napokban bejártam édes Hazánk izgalmasabb pontjait, és a fényképezõgépemet sem kíméltem. Ennek eredményével szeretnélek megörvendeztetni Titeket, kedves Olvasóim, függetlenül attól, hogy a nagyvasutat, városi közlekedést, kisvasutat vagy csak egyszerûen a téli képeket kedvelitek:

Továbbá Michael Vitecek Úr megtöltötte postaládámat azon E1-es villamosok bécsi felvételeivel, amelyek hamarosan már idehaza suhannak, Miskolc villamosvágányain:

Ráleltem egy jónéhány rokon-lelkületû weblapra, egy csokorban ajánlom õket figyelmetekbe a linkgyûjteményben. És végül, de nem utolsó sorban a 2002. esztendõt ezennel lezárom, vigadalmas Szilveszter-estét és reményteljes Újév hajnalát kívánok Néktek, találkozunk:
„JÖVÕRE VELED UGYANITT”
Addig is tekintsd meg eme oldalakat, hogy megismerd Budapest szilveszteri közlekedését:2002. december 26.
Idei Karácsonyunk a közlekedési eseményeket tekintve igen barátságtalanra sikeredett. Két balesetrõl tájékoztatlak– az egyik friss, ropogós, sajnos a szó szoros értelmében –. De egy régóta áhított villamosvonal pillanatnyi feltûnésérõl is megemlékezek a Hírek-beszámolókban. Evezzünk kellemesebb vizekre: szép lassan töltögetem fel a szilveszter éjjeli fõvárosi menetrendeket.


2002. december 22.
Még kettõt alszunk, és világszerte a Megváltó születését ünnepeljük. Máté Péter gyönyörû dalának szövegét olvasd el, kérlek, az Irodalmi rovatban! A Fotogaléria is bõvült: egy nyugat-magyarországi túra képeivel, a Csömödéri kisvasút téli hangulatával, továbbá a december 20-án közlekedett rendkívüli 56A jelzésû villamosokról, és az isaszegi vasúti balesetrõl is találsz egy-két felvételt.
Tovább bõvült a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldal.


2002. december 18.
Egyelõre csak a karácsonyi fõvárosi közlekedést sikeredett feldolgoznom, ezennel szeretettel tárom Elétek:2002. december 16.
Elkészült végre-valahára a szöveges-képes beszámolóm a múlt heti Ikarusbus-jármûbemutatóról.


2002. december 14.
Lapzártakor még úton van Miskolc felé az utolsó elõtti Siemens E1-es villamos. Képes és írásos anyagot lelsz ezt illetõen.


2002. december 12.
December 10-én mutatta be az Ikarusbus-Irisbus Rt. Székesfehérvárott jelenlegi „termékeit”, fõként a városi csuklós Ikarus-Agora autóbuszt. A rendezvényen készült felvételeimet már megtekintheted, a beszámolót napokon belül olvashatod. Piciny türelmed kérem! Köszönöm...
Továbbá: már új othonában a hetedik Siemens E1-es villamos. Budapesten is változott néhány villamos kocsiszíni elosztása.


2002. december 9.
A korábban beharangozott, a Kemencei Erdei Múzeumvasút Mikulás-napi rendezvényén készült felvételeimmel bõvült a Fotogaléria.


2002. december 6.
Meghozta zsákjában a Mikulás Miskolcról a maradék (9 db.) Ik.280-as autóbuszt, így már mind a 17-en Délpesten várják, hogy forgalomba álhassanak. Részletesen a jármûállományi rovatban. Képekkel is szolgálok a Fotogaléria témába vágó oldalán. A Címlapon olvasható idézettel és egy újabb Máté Péter-dalszöveggel kívánok minden kedves Olvasómnak boldog Mikulás-napot és áldott második Advent-hetet.


2002. december 5.
Tragikus tömegközlekedési baleset történt tegnap este a Fehér úton. Bõvebben a hírek-beszámolókban.
Vidámabb, örömteli vizekre evezve: a kedves, öreg nagyszakállú a jó gyerekek kedvéért szombaton el fog látogatni a Gyermekvasútra, Kemencére és Debrecenbe, a Zsuzsi Erdei Vasútra. Tiszteletére különvonatok közlekednek. Bõvebben a kisvasúti oldalakon. Új, fõként külhoni oldalakat ajánlok a linkgyûjteményben. Megérkezett Miskolcra Bécsbõl az ötödik E1-es.


2002. december 2-3.
Már mögöttünk Advent elsõ vasárnapja. Ez alkalomból címlapom már karácsonyi díszbe öltözött. Megjelent a MÁV új, 2002-2003. esztendeji menetrendje. Az ebbõl nyert adatokkal frissítettem a Kisvasúti menetrendi oldalakat.
Beköszöntött a tél, a hírek csokrában az õszi csemegéket felváltotta a „téli csemegék” c. szappanopera. Megérkezett a negyedik jövevény Miskolcra.


2002. november 28-29.
Mûértõ és tényfeltáró leveleitek alapján javítottam a még mindig hiányos és gyerekcipõben járó MÁV vontatójármû-állományi oldalakat. T5C5K esti és MillFAV kocsiszíni felvételekkel gyarapodott a Fotogaléria témába vágó galériácskája, és új, tartalmas weboldalak felfedezésére ösztökéllek a linkgyûjteménnyel.
Próbafutás közben leégett a GySEV V43-333-as pályaszámú mozdonya Herceghalom és Biatorbágy állomások között. Errõl a sajnálatos esetrõl megemlékezem a Hírek-beszámolókban és a Fotogalériában. Végül egy jó hír: megérkezett Miskolcra a harmadik E1-es villamos.
2002. december 2-án 13 db. villamos pótkocsit töröl állományából a BKV Rt. Bõvebben a jármûállományi oldalakon.


2002. november 27.
Útjának indítottam egyelõre kísérleti jelleggel a MÁV vontatójármû-állományi oldalaim elsõ, kezdetleges és még hiányos verzióját. Amennyiben tudsz segíteni tökéletesítésében, hiányzó adatok feltöltésében, meglévõ és helytelen adatok javításában, kérlek, jelezd e-mail-ben a forrás megjelölésével.
Segítséged elõre is köszönöm.
Más: „lapzártakor” még úton van Miskolcra a második Siemens E1-es villamos, de volt szerencsém elcsípni útközben, Fõvárosunkban. A róla készült felvételekkel bõvült a róluk szóló Fotogaléria, de a jármûállományi oldalra is bejegyeztem. Apropó, jármûállomány: megemlékeztem a múlt heti utasszám-mérés miatti ideiglenes átcsoportosításokról, és újabb villamos kocsiszín-váltásokról is a „változások”c. oldalon.
Egy rendhagyó chat-beszélgetéssel, kor-dokumentummal bõvült a Szamárpad.


2002. november 23-24.
Megvetette lábát Miskolcon az elsõ bécsi E1-es típusú villamos. Errõl az eseményrõl, és a MÁV Északi Jármûjavító és a BKV Fehér úti VJSz. friss képeit btekintheted meg a Fotogalériában. Az utóbbi galéria tartalmazza a T5C5K típusú, felújított budapesti Tátra villamosok elsõ próbaútját is képekben. Különösképp ajénlom figyelmedbe mindkét galériát!


2002. november 21-22.
E hét végén a tervek szerint megjelenik Budapest utcáin az elsõ két T5C5K (!!) típusjelû, korszerûsített Tátra T5C5-ös villamos motorkocsi. Bõvebben a Hírek-beszámolókban. Enyhe változások is történtek a BKV jármûállományában. Tatabányai, tatai és gyõri képekkel bõvült a Fotogaléria.


2002. november 19.
Villamos-állományi változásokkal és új gyõri Credo autóbuszokkal egyre aktuálisabb a jármûállományi oldal. Egy panaszos utas valós történetét csusszantotta a postaládámba, s én továbbítottam a szamárpadba. Charles Anzavour jól ismert slágerének Máté Péter által magyarított változatával kedveskedem az irodalmi rovat Olvasóinak.


2002. november 15.
Ma Miskolc a fõszereplõ: Friss képek a budapesti Délpest autóbusz-telephelyrõl, benne a régi-új szerzemények. És még mindig Miskolc: hiányosan, de alakul az ex-bécsi Siemens E1-es típusú villamosok jármûállományi oldala. Róluk a Hírek-beszámolókban is olvashatsz. További villamos-átcsoportosításokkal frissült a jármûállományi oldal.


2002. november 13.
Felgyorsultak az események: kicsit megkésve, mára virradóan megérkezett az elsõ nyolc volt miskolci Ik. 280-as autóbusz a BKV Rt. Délpest telephelyére. Hamarosan megkezdõdik a villamos pótkocsik állományból törlése. Bõvebben a jármûállományi oldalakon.


2002. november 12.
Egy sajnálatos trolibusz-tûzrõl számolok be, két új galériával bõvült a Fotogaléria rovatom: Zalaegerszeg - Keszthely - Hévíz - Gyõr és Fogaskerekû jármûfelújítás és sínhegesztés címmel. Két gyönyörû verssel és egy újabb Máté Péter dalszöveggel kívánok kellemes kikapcsolódást az irodalmi rovatban.


2002. november 6-7.
Hamarosan megérkezik Budapestre az elsõ 5 db. ex-miskolci Ik.280-as autóbusz. Rendszámokkal, adatokkal fûszerezve, megvilágítva szükségességét ajánlom figyelmedbe a Hírek-beszámolók c. rovatot és a jármûállományi oldalakat. Új vitafórumok, és fotogaléria a linkgyûjteményben.
Budapesten az állományba visszavettek két Ik. 405-öst, a Kisalföld Volán pedig beszerzett egy Ik. 412-es és egy Credo BC11-es típusú autóbuszt. Minderrõl bõvebben a jármûállományi oldalakon.


2002. november 4.
Tovább csepegtetik Zuglóból az UV motorkocsikat és pótkocsikat.


2002. október 29.
Rendületlenül folyik Zugló kocsiszín UV-tlanítása, ennek újabb állomásáról a Jármûállományi oldalakon írok. Egy picit pontosítottam a Halottak napi közlekedési rendet, és új tagokkal bõvült a linkgyûjtemény. A ngy érdeklõdésre tekintettel az idén újraindult Nagybörzsönyi kisvasút késõbb vonul téli álomra, november 3-ig közlekedik. Elhalasztják a 27-es autóbuszok márkavédjegyesítését, de november 4-tõl új utóbuszviszonylat indul dél-Budán 3A jelzéssel. Errõl, és sokminden másról bõvebben a Hírek-beszámolókban.


2002. október 26.
Zugló kocsiszín néhai UV-állományát szép lassan elosztják a többi kocsiszín között. Errõl a Jármûállományi oldalakon írok bõvebben. Újabb Fehér úti látogtásom képeit a Fotogalériában tárom elétek.


2002. október 24.
Az idei Halottak-napi forgalmi rendet ismertetem meg Véletek, kiegészítve egy kis õszi csemegével.


2002. október 17-18.
Az újabb villamos-átcsoportosításokkal frissült Jármûállományi oldal. A 2002. esztendõ második félévének „knorrozási” ütemtervét is megismertetem Veletek. Két új költeménnyel bõvült az Irodalmi rovat. Kellemes hétvégét!


2002. október 15.
A HÉV szerelvényeinek elosztása az elmúlt egy évben változott, „kisímult”. Errõl kicsit megkésve, de törve nem beszámolok a Jármûállományi oldalakon, egyetemben az elsõ valóban selejtezett Ik.415-ös autóbuszról, és további autóbusz-átcsoportosításokról. Hírek, beszámolók, õszi csemegék Fõvárosunkban (két autóbusz-viszonalylat kiesik a BKV plusz rendszerbõl, de egy újat üdvözölhetünk ott)


2002. október 12.
Egy tegnapi sajnálatos, de viszonylag szerencsés kimenetelû budapesti autóbusz-balesettelés az õszi csemegék aktualizálásával jelentkezik a Hírek-beszámolók.


2002. október 11.
Hölgyeim és Uraim!
Íme, amin hónapok óta dolgozom: a FOTOGALÉRIA. Néhány napig ennek örömére „fotogalériás” gúnyába bújt a címlap is. Egyelõre még foghíjas kínálatához is kellemes böngészgetést kívánok. De mielõtt belevágnál, kérlek, mindenképp olvasd el az alábbi sorokat:
Mint minden szerkentyû a világon, a Fotogalériám hibáira is üzem közben derül fény. Kérlek, teszteld, koptasd, tekints meg minél több képet, és ha hibára lelsz, kérlek, haladéktalanul értesíts, hogy mihamarabb kijavíthassam.
Mindezen kívül a friss Linkgyûjteménnyelés a Hírek-beszámolókkal készültem e napra, de nem feledkeztem meg a Fogaskerekû Vasút õszi peronfelújításárólképekben is megemlékezni.


2002. október 3.
Õszi kisvasúti vágányzárakról a Hírek-beszámolókban, új versenyzõkkel a Linkgyûjteményben kedveskedek.


2002. szeptember 30.
Újabb õszi csemegék: a Fogaskerekû Vasút peron-felújításai.
Továbbá: az elsõ õszi nagy knorrozás, és az emiatti autóbusz-áthelyezések megtûzdelve további jármû-átcsoportosításokkal.


2002. szeptember 25.
A Móricz Zsigmond körtér és a Róbert Károly körút átadásával visszaállt a „rend” a villamosok háza táján. Az állományi visszarendezésrõl, és autóbusz átcsoportosításokról a Jármûállományi oldalakon olvashatsz.


2002. szeptember 23.
Változtak az õszre tervezett budapesti közlekdési intézkedések, ezt próbálom nyomon követni az õszi csemegékben. Egy bizarr, de hál' Istennek nem komoly látványról tekints meg néhány felvételt!... (a képek egy filmforgatás helyszínén készültek)


2002. szeptember 19.
A Fogaskerekû Vasút nevében szeretettel meghívlak egy kis múzeumlátogatásra a Fogaskerekû városmajor kocsiszínjébe. Bõvebben ...
Amennyiben nem áll módodban eljönni, tekintsd meg virtuálisan e Múzeumot!


2002. szeptember 16.
Feltöltési mulasztásomra hívta fel figyelmem több kedves Olvasóm (hiába, a lónak is három lába van, mégse zongora ... ), így azóta kiegészítve, aktuálissá téve ajánlom figyelmetekbe a Hírek-beszámolókat.
Egy új autóbuszviszonylattal bõvült a budapesti éjszaka. Tiszteletére frissítettem, kibõvítettem az éjszakai közlekedési oldalamat.


2002. szeptember 13.
Eddig feltérképezetlen budapesti közlekedési alágazat: a Margit-szigeten közlekedõ mikrobuszok jármûállománya.


2002. szeptember 11.
Ami Budapestet illeti: metró és villamos jármûállomány-változásokról szerezhetsz tudomást a jármûállományi oldalakon, valamint frissült a gyõri és a szegedi jármûállományi oldal is.


2002. szeptember 9.
Itt van az õsz, itt van újra... Javítottam az õszi csemegéket, és a Nyírvidéki Kisvasút szíves invitálását tolmácsolom Felétek kisvasúti napjuk alkalmából. Az áradás miatti kényszerû üzemszünetrõl, és az árvízkárok miatt meghiusult kisvasúti napról írok a Gemenci kisvasúti oldalakon.


2002. szeptember 6-7.
Ma 80 esztendeje, hogy egy lánglelkû ifjú itthagyta világunkat. Életének utolsó évében megzenésítette rokonlelkû barátjának költeményét, a napjainkban is sokszor megénekelt, az elszakított magyarság himnuszát. Tiszteletére bemutatom megújult irodalmi rovatomat. És egy kis közlekedés: új tagokkal bõvült a linkgyûjtemény.
Megtekintheted az újjáéledt Nagybörzsönyi ÁEV menetrendjét a Kisvasúti Oldalaimon.
A hamarosan megjelenõ fotogalériának helyet szorítva ezennel megszüntettem a Windows-háttérképek c. rovatomat. Ezer bocsánat érte!


2002. szeptember 3.
(folyt.) ... és a Bartók Béla út felújításának új üteme miatti villamos-átcsoportosításokól.


2002. szeptember 2.
Ma üzembe helyezett felújított, és kissé átfésült Bartók Béla úti villamospályáról, és ehhez kapcsolódó forgalmi intézkedésekrõl, járat-megszüntetésekrõl írok a Hírek-beszámolók rovatban.


2002. augusztus 30.
Kicsit megkésve, de törve nem, sikerült begépelnem a szép nagy adathalmazt, fabrikáltam köré egy kis weblap-csokrot, így tárom elétek a felettébb hasznos 2002. augusztus 31-i budapesti közlekedési oldalakat.
Szeptemberi járatmegszüntetésekrõl, összevonásokról írok az õszi csemegékben.


2002. augusztus 28-29.
Egy rövidtávon kétségekre okot adó, de hosszútávon némileg reménykeltõ hír a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút háza tájáról. Elnézést kérek a tegnapi pontatlan információért, javítottam az utolsó teljes vonali üzemnap dátumát 2002. szeptember 1-re. Megtekintheted az új menetrendjüket is a Kisvasúti oldalak idevágó weblapján.
Elsõ, kísérleti példányát mutatom be a megújuló Fotogalériámnak: a mezõtúri Klíma Rt. autóbusz-felújítással foglalkozó egységénél jártam. Készítettem errõl egy cikket és egy kis galériát.


2002. augusztus 24.
Friss kisvasúti híreket találsz a kisvasúti oldalakon és a budapesti õszi csemegék között.


2002. augusztus 17-18.
A példátlan, augusztusi árvíz emberfeletti védekezésre kényszeríti Hazánkat és Európa nemzeteit. Mától Budapesten is számos forgalomkorlátozás lépett életbe. Bõvebben a Hírek-beszámolók rovatban.
Az árvíz miatt elmaradnak az augusztus 20-ra tervezett rendezvények, megemlékezések, még az esti tûzijáték is. A budapesti közösségi közlekedés járatai a szokásos munkaszüneti napi menetrendek szerint közlekednek, leszámítva az áradás miatti korlátozásokat.
Augusztus 20. rendezvényeit – értesüléseim szerint – augusztus 31-én, szombatra helyezik át. Õszi csemegékkel is szolgálok a Hírek-beszámolók között.
Más: Új weboldalakat mutatok be Nektek a Linkgyûjteményben.


2002. augusztus 14-15.
A mai nappal szerettem volna feltenni honlapomra az augusztus 20-i forgalmi változásokat. De a mostoha idõjárás, a példátlan árvíz miatt a programok változtak, sõt, az ünnep megtartása is kétségesé vált. A várható és remélt forgalmi intézkedések jegyzékét a napokban (legkésõbb augusztus 19-ig) rendelkezésedre bocsájtom.
Az év jármûbeszerzése, a trolibusz állomány fiatalítása jegyében 15 db. Ik. 412-es trolibusz állt forgalomba Budapest utcáin. Errõl, és újabb Ziu9-es jármûvek kivonásáról tájékoztatlak a Jármûállományi oldalakon. Budapesti közlekedési és Taurusos hírekkel bõvült a Hírek-beszámolók rovat.


2002. augusztus 9-10.
Friss, új, még festékszagú, viszont könnyebben érthetõ (és betüzhetõ) új e-mailcímemre fogadom ezentúl kedves leveleiteket:
Továbbiakban is használhatod a régi, BALINT@NBRES.COM címet, de az újat ajánlom. Ezen kívül ideiglenes villamos-átcsoportosítással frissítettem aJármûállományi oldalakat.


2002. augusztus 1.
Egy érdekes, leendõ jármûbeszerzéssel és újabb nyári csemegékkel dúsítottam a Hírek-beszámolókat, valamint friss jármûállományi adatokat is bejegyeztem.


2002. július 30.
Élménybeszámolóval és balszerencsés mûszaki eseményekkel jelentkezik a Hírek-beszámolók.


2002. július 26.
A Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napjának programját, valamint a hamarosan újra üzemelõ Nagybörzsönyi ÁEV oldalát ajánlom figyelmedbe, nem kevésbé a Hírek-beszámolókatés a Linkgyûjteményt.


2002. július 23.
Aktuális hírekkel, új linkekkel és enyhe jármûállományi változásokkal rukkoltam elõ.


2002. július 20.
Autóbusz átcsoportosításokról számolok be a budapesti jármûállományi oldalakon, valamint ismét javításra szorult a miskolci állományi oldal. (elõbb-utóbb csak összejön... ;-) )


2002. július 16.
A Bartók Béla út felújításáról szóló oldalakon megtalálhatók már a rövidített19-es villamos menetrendjei, valamint többetek kérésére a Jármûállományi rovat ágazati címoldalain áttekintést nyersz a jármûpark darabszámáról.


2002. július 11-13.
Ideiglenes UV átcsoportosítások a Jármûállományi oldalakon, valamint új felfedezettek a Linkgyûjteményben.


2002. július 10.
Egy kis mûsorváltozás várható a Szentendrei HÉV pótlásának menetében, amely kihatással van a Bartók Béla úti villamosok pótlására is. Az utóbbi napok két autóbusztüzével is foglalkozik a Hírek-beszámolók rovat. Javítottam a hibákat a Jármûállományi oldalakon.


2002. július 8.
Budapesti, miskolciés gyõri jármûállomány-változásokról számolok be. Idén nyáron felújítják a Szentendrei HÉV fõvárosi szakaszának több pontját. Errõl a Hírek-beszámolók rovatban írok bõvebben.


2002. július 4.
A Gyõrött megrendezett Triatlon EB miatti – eddig példátlan – forgalmi változásokat ismertetem meg Veletek a Hírek-beszámolók ,és a Gyõri közlekedési oldalakon.


2002. július 1-2.
Egy friss, tragikus autóbuszbalesetrõl számolok be a Hírek-beszámolók rovatban, valamint új vitafórumok születésérõl a Linkgyûjteményben.


2002. június 27-28.
Kedves Barátaim!
Köszönöm az SMS-eket, e-mailekat, és a drukkolást, jelentem alássan: 5-4-4. Ez a három osztályzat jelenti az Államvizsgám végeredményét. Hálásan köszönöm, és haszonnal kamatoztattam azon néhány levelet, amelyeket a Diplomamunkámmal kapcsolatban kaptam, egészséges, és konstruktív észrevételként, bírálatként.
Más:
Ha szombat, és június 29-ét írnak, irány a Zalai dombság, Csömödér!


2002. június 24.
A Bartók Béla úti vágányzár miatti jármûátcsoportosításokkal, és a Nyári galéria, és a Taurus-oldal képeinek bõvítésével foglalatoskodtam. Új és megújult hasznos oldalak a Linkgyûjteményben.


2002. június 21.
A Bartók Béla úti vágányzár pontosított adataiban fürkészhetsz. Légy naprakész! További információk, menetrendek várhatók.


2002. június 17.
Egy picit pontosítottam a miskolci jármûállományi oldalakon.


2002. június 13-14.
Budapestiés miskolci jármûállományi változásokról, valamint a Bartók Béla út felújításának közlekedési ütemtervérõl számolok be ezennel. Új grafikákat is rajzolgattam.


2002. június 9-10.
Kedves Barátom, Tisztelt Olvasóm!
Engedd meg, hogy bemutassam Neked második tudományos szösszenetemet, a Közlekedésmérnöki Diplomamunkámat. Még az államvizsga és a bírálat elõtt állok, talán épp ezért várom észrevételeidet, a hibák kiszûrését. Segítõ támogatásod elõre is köszönöm!
Továbbá egy kis Hírek-beszámolók, melyben ismertetetm többek között a budapesti éjszakai menetrendi változásokat. Végre elkészítettem a miskolci MAN SG 263-as csuklós autóbuszok jármûgrafikáját.


2002. június 3-4.
Jármûállomány-áltozásról adok hírt a Jármûállományi oldalakon, és 35 (!!!) új kép a nyári galériában. Kiegészítettem a Tátra villamosok felújításáról szóló cikkelyt a Hírek-beszámolók rovatban.


2002. május 30-31.
A Hírek-beszámolók rovatban a MÁV és az ÖBB nagyszerû, új kezdeményezésérõl számolok be, a Kisvasúti oldalakon pedig megismerheted a Felsõtárkányi ÁEV Kisvasúti napjának programtervezetét.


2002. május 26.
Tombol a nyár. Ennek köszönhetõen elõrukkoltam legújabb fotogalériámmal, Foto vakációóó címmel, kapásból 53 képpel.
Új és javított régi hírekkel, valamint egy tucat új képpel egészült ki a Hírek-beszámolók rovat. Olvasói kérésre  piros felkiáltó jellel tüntettem fel azon cikkelyeket, amelyekbe új adatok, és/vagy képek kerültek.


2002. május 23.
Változott a BKV Rt. villamos jármûállománya, errõl számolok be a Jármûállományi oldalakon, valamint az elsõ 17 db. korszerûsítendõ T5C5 villamos pályaszámjegyzékét tekintheted meg a Hírek-beszámolók rovatban.

2002. május 21.
Újabb hírekkel frissültek a Hírek-beszámolók, valamint enyhe új arculatot és 22 új képet kapott a Fogas-fotogaléria

2002. május 14-16.
Villamos és autóbusz átcsoportosításokkal bõvítettem a  Jármûállományi oldalakat, valamint új képekkel csinosítottam a Híreket (tavasziés metró) és idén utoljára a Tavaszi Galériát. Csekély, hat új (és kevésbé új) rajzocska a Jármûgrafikák között.

2002. május 10.
Az Ik.412-es trolibuszok állománybavételérõl és a szépilonai kölcsönvillamosok visszahelyezésérõl ismertetlek a Jármûállományi oldalakon.

2002. május 7.
Az Édesanyák-napi címlapot mentettem az Archívumba. Új képeket találsz a tavaszi galériában, kiegészített híreket a Hírek-beszámolókban.

2002. május 3.
Ne feledkezz meg arról, hogy vasárnap az Édesanyák napja!
Róla/Róluk szól immár két éves, de örökérvényû oldalam.
Új képeket találsz a tavaszi fotogalériában, valamint megismerheted a Csömödéri ÁEV idei menetrendjét. A tervezettnél közel két héttel korábban, a mai napon helyezik üzembe a pár száz méterrel meghosszabbított 82-es trolibusz új szakaszát. Errõl, a GySEV új Taurusáról és a rendhagyó hétvégi metró-vágányzárról írok a Hírek-beszámolókban.

2002. április 30.
Apró jármûállományi változásokat találsz a Jármûállományi oldalakon: Szépilona kocsiszín tájékán, új hírek Szegedrõl, valamint új képek a TW6000-es galériában.

2002. április 26-28.
A Hírek-beszámolók-ban újabb új viszonylatok menetrendjeit találod meg, valamint a Kisvasúti oldalakon a Királyréti ÁEV napjának menetrendjét. A szegedi jármûállományi oldalakon megtalálod az 1998-ban felszámolt SzKT autóbuszüzem történelmi állományát. 

2002. április 23.
A Hírek-beszámolók-ban most már javarészt a menetrendjei is megtekinthetõk a új/megújult tavaszi budapesti autóbusz- és villamos viszonylatoknak.

2002. április 21-22.
Új linkek tûntek fel a láthatáron. Budapesti és szegedi hírekkel és menetrendekkel (!!!) a Hírek-beszámolók. Kicsit megkésve ismertetem a BKV Rt. 2002. esztendõ I. félévének mûszeres utasszám-mérésének tervezetét (knorrozás). Enyhe jármûállomány-változásokrólszámolok be.

2002. április 15-16.
Fontos információkat találsz az Almamelléki kisvasút és a debreceni Zsuzsi Erdei Vasút Kisvasúti napjairól. Ideiglenes és végleges budapesti autóbusz-állományváltozásokról írok a Jármûállományi oldalakon.
Az április 9-i miskolci autóbuszátadás elsõ képeiben már gyönyörködhetsz a Fotogaléria idevágó oldalán. További fotók: Itt a tavasz lehellete..., és a TW6000-es galériában.

2002. április 11-12.
Ma délelõtt, 10-11 óra tájékában ér magyar földet az utolsó (?) TW6000-es villamos a fehér úti VJSz.-ben, valamint bemutatom friss, ropogós felvételeimet a Taurusról.
Rengeteg új adat, leírás a Kisvasúti Oldalakon, például a 2002. esztendeji Kisvasúti Napok jegyzéke

2002. április 7-8.
Javában készül az idei Kisvasúti menetrendi oldal. Újabb kisvasutakat dolgoztam fel: a Gyermekvasút, Lillafüredi, Mátravasútés a Királyréti. Egyelõre még csak a menetrendek közt van lehetõséged fürkészni. Folyt. köv...
További rendszám és azoktól eltérõ azonosító-szám adatokkal egészítettem ki a Miskolci autóbusz-állományi oldalakat.
Módosított és új hírekkel áll rendelkezésedre a Hírszolgálatom, és frissült a Jármûállományi oldal.

2002. április 4.
A húsvéti címlap az archívumba került, és új adatokkal bõvült a Jármûállományi oldal, bõvebben: az SzKT állományt kiegészítettem, valamint az MVKRt. oldalakon megjelentek az elsõ MAN-autóbuszok rendszámai.


2002. április 2.
Húsvét utáni elsõ teendõm volt egy új galéria készítése a közlekedési képek rajongói számára: a Kisvasúti Fotogaléria. Elsõ fecskék: a Szalajkavölgyi, Felsõtárkányi és a Nagybörzsönyi kisvasút képei. Megkésve, de nem feledve aktuálissá tettem a DKV Rt. jármûállományát.

2002. március 28-30.
Tegnap este megszabadultak terhüktõl a Kübler szállítási társaság trélerei a BKV VJSz. Kft. udvarán. Ennek eredményét láthatod a TW6000-es oldalakon. Szaporodtak a képek e villamosok fotogalériájában.
Új információkkal bõvült a hírek-beszámolók rovat, különösen ajánlom figyelmedbe a miskolci MAN-buszokról, és a BKV vadonatúj viszonylatáról szóló cikkelyeket. Az elõbbt a Miskolci Oldalakon is megemlítem. A Jármûállományi oldalakon megtalálod már a szegedi villamosokat és trolibuszokat is.

2002. március 25.
Elkészült a Szalajkavölgyi ÁEV 2002-es bemutatása is a Kisvasúti Oldalakon, valamint újabb képekkel tisztelgek a rügybontó elõtt.

2002. március 21-22.
Egy elég gyalázatos forgalomtechnikai kivitelezéssel zajló gyõri megállóhely-felújításra hívom fel az érdekeltek figyelmét. Befutott a Fehér úti VJSz. Kft. udvarára az utolsó TW6000-es szállítmányok egyike. A hírek-beszámolókba aktuális és új hírek kerültek.

2002. március 18.
Tíz újabb friss, tavaszi jármûfényképben gyönyörködhetsz a tavaszi galériában, valamint újdonságokkal fárasztalak a Jármûállományi oldalakon.
A tavasz második jeleként megkezdtem a kisvasúti oldal felújítását:
Magyar kisvasúti menetrendek
Ezzel egyetemben a régi, 2001-es kiadás az Archivumba került.


2002. március 14.
A Jármûállományi oldalakon javítottam, pontosítottam az utóbbi idõk autóbusz-átcsoportosításait. Itt a tavasz lehellete... címmel 12 rügyezõ felvétellel tavaszi jármûfénykép-sorozatot indítok útjára a téli, „Jármûvek a havason” mintájára. Kora hajnalban az Örs vezér felé tévelygõ embereket egy újabb közúti szerelvény látványa fogadta: megérkezett menetrend szerinti újabb adag TW6000.

2002. március 11.
!!! ÚJABB PREMIER !!!
A Jármûállományi oldalakon ezennel bemutatom a második átfogó jármûlistát (így, csupa nagybetükkel): AZ UV.
Új képekkel színesedett a TW6000-es galéria.


2002. március 7-8.
KEDVES HÖLGY OLVASÓIMNAK BOLDOG NÕNAPOT KÍVÁNOK!
!!! PREMIER !!!
A Jármûállományi oldalakon ezennel bemutatom az elsõ kronológiai összefoglalást: a Miskolci autóbuszok 1981-tõl 2001-ig.
...és a szokásos, javított (!) „banán-infó”, valamint UV rajongók újabb gyásznapjának hírét harangozom be a Jármûállományi oldalakon...
Változások történtek Budapesti éjszakai közlekedésében, ezt is nyomon követem.


2002. március 4.
Javítottam és kiegészítettem a Jármûállományi változásokat, új híreket biggyesztettem a Hírek-beszámolók rovatba megtûzdelve az új gyors 94-es autóbusz menetrendjével, valamint rászántam magam egy kedves kis banner készítésére, melyet itt tekinthetsz meg:
Hajtó Bálint honlapja
Ha Webmester vagy, és linkgyûjteményedben meg kívánsz emlékezni a Honlapomról e banner segítségével, az alábbi parancssor változatlan beszúrásával teheted meg:
<a href="http://balint.cyberhungary.net" target="_blank"><img SRC="http://balint.cyberhungary.net/hajtob/banner1.gif" ALT="Hajtó Bálint honlapja" BORDER=0 height=45 width=350></a>
Oldalaim hírének terjesztésért ezúton (is) mondok köszönetet!


2002. február 28.
Leendõ hétvégi villamos-jármûállomány-változásról a Jármûállományi oldalakon, és a két új TW6000-es villamosról számolok be a TW6000-es oldalon. Pótoltam a múlt alkalommal (én hibámból) elmaradt híreket.


2002. február 27.
Egy elõadással egybekötött vitafórumra szeretnélek meghívni Benneteket, melyet a Zuglói Civil Szervezetek tartanak 2002. február 28-án. Bõvebbet: Horváth János úr „Thököly úti tömegközlekedési kapacitás” c. munkáját ajánlom figyelmetekbe, valamint a frissített Linkgyûjteményemet.


2002. február 21-25.
E termékeny napokban új híreket biggyesztettem a Hírek-beszámolók rovatba, új adatokat vettem fel és korrigáltam a hibákat a Jármûállományi oldalakon. A Bálint-napi címlapot megmentettem, megtekintheted az Archivumban. Egy másfél éve pangó rovat támadt fel: a Humor-rovat. Az eheti kurta „banántermést” tekintheted meg a TW6000-es oldalakon.


2002. február 16.
A várva-várt beszámolók az autóbusz-átcsoportosításokról (FAQ: mér' mennek délpesti buszok Óbudán???)már megtalálhatók a Jármûállományi rovatban.


2002. február 15.
Bálint-napi köntösbe bújt a Címlapom, Újember c. versikémmel köszönöm meg jókívánságaitokat. Ezen felül a Hírek-beszámolók és a Jármûállományi oldalak újultak. A szokásos TW6000 jelentés egy picit váratott magára.


2002. február 11-12.
Jelentõs változásokat vezettem át és korábbi mulasztásokat pótoltam a Jármûállományi oldalakon, valamint megkezdtem a vidéki tömegközlekedési társaságok jármûállományának feldolgozását: az elsõ fecske a debreceni DKV Rt. Új fõvárosi hírekkel szolgálok a „HB”-ban, új képek kerültek a TW6000 galériába, új rajzol a Jármûgrafikákba, és a közlekedés iránt kevésbé érdeklõdõk kedvéért: egy Wass Albert és egy H.B. vers az irodalmi rovatban.


2002. február 6-7.
Eltelt egy hét, s újra villamosok dörömböltek mára virradóan a VJSZ kapuján, valamint a végtelenségig dagad a Linkgyûjtemény.


2002. január 31.
A vizsgaidõszaknak már csak rémes árnyai tûnnek fel, ennek örömére bejelentem: 1500, 1501 ... 1558, 1559! És a Linkgyûjtemény is gazdagodott egy picit.


2002. január 28.
E verõfényes hétfõi reggel beszámolok egy csekély jármûállományi változásról, valamint a Hírek-beszámolók is frissült.


2002. január 24-25.
Éjjel Fehér út kapuján dörömbölt egy túlméteres szállítmány, egyenesen Hannoverbõl. Róla bõvebben ITT, és derék cseh közlekedési oldalakról pedig OTT!


2002. január 21-22.
Gombamód gyarapodik a linkgyûjtemény és a Hírek-beszámolók de „hála” a vizsgaidõszaknak, a többi rovat nem követi példáját.


2002. január 17-18.
Ezúton szeretém elnézését kérni minden kedves Olvasómnak a Rooter-csere miatti közel 16 órás szünetelés miatt. Sajnos ez idõ alatt a levelezõrendszerem sem mûködött, így aki e-mailt írt nekem, hiába tette. Ha Te is közéjük tartozol, légyszíves ismételd meg leveled! (balint@nbres.com)
De térjünk a tárgyra: imhol az új banánok, továbbá a pontos helyszíne és idõpontja a „Megszüntetett budapesti villamosok nyomvonalain” c. filmnek!


2002. január 14.
Az új, 2002. esztendõ már-már megszokottá válik, mint láthattad, címlapom is levetette ünnepi, karácsonyi gúnyáját Ha visszakívánod, az Archivumbankeresd! Az „uborkaszezon” csendjét csak egy halovány jármûállományi változás törte meg.
A 2002. január 7-i honlapfrissítés során néhány fájl feltöltése meghiúult, ezeket a hibákat kijavítottam: a Fogaskerekû és havas fotogalériák és a miskolci adattáblák már mûködnek.


2002. január 10.
Megérkezett az idei elsõ két TW6000-es villamos, és bõvült a linkgyûjtemény.
És most álljunk meg egy percre! Nemrég, ifjan elhunyt közlekedésbarát webmester kollegámról, Peterdy Rolandról emlékezek meg a Hírek-beszámolók rovatban.


2002. január 5-7.
Már javában zajlik az Újév, így feleslegessé váltak a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedést ismertetõ oldalak. Nem törlöm ki õket, csak áthelyezem az Archívumba. Budapestiés miskolci jármûállományi változásokról írok, valamint nyúztam egy picit a szkennert is. Ennek sikerérõl a Jármûvek a havason, Fogaskerekû és TW6000-es albumokban gyõzõdhetsz meg.


2002. január 2-3.
Sajnálatos és szégyenletes pályavétség miatt a Fogaskerekû Vasút nem közlekedik. Errõl bõvebben a Fogaskerekû vasúti oldalán, valamint a Hírek-beszámolókban írok.


2002. január 1.
A 2001. esztendõ frissítéseit ezennel lezártam, ITT tekintheted meg.
Az Újesztendõ örömére új képeket helyeztem el a TW6000-es galériában, valamint lehelletfinoman csiszoltam a Fogaskerekû vasúti oldalak küllemén, tartalmán.
Sikerekben gazdag, boldogsággal teli Új Esztendõt kívánok!Vissza a CÍMLAPOMRA
A 2001. esztendõ Újdonságainak megtekintése