2001.
Tisztelt Olvasóm, kedves Barátom!
Eltelt egy esztendõ, ismét csokorba szedtem az Óév újdonságait, honlap-frissítéseit. Ha van kedved és idõd, fusd végig õket bátran, vagy élj a mának: irány 2002!
Vissza a CÍMLAPOMRA
A 2002. esztendõ Újdonságainak megtekintése
A 2000. esztendõ Újdonságainak megtekintése

2001. december 28.
A kissé hanyagolt Jármûgrafikák rovatomat élszettem fel 4 új rajzocskával, valamint egy sajnálatos miskolci jármûtûzrõl számolok be a Hírek-beszámolók rovatban.

2001. december 26.
Új (szilveszteri) menetrendendekkel gyarapodott a Karácsonyi és Szilveszteri közlekedési oldal, egész pontosan a budapesti. 38 (!!!) új képpel gazdagítottam a Jármûvek a havason c. zimankós fotogalériát és megosztom Veletek a Taizé találkozó tömegközlekedési intézkedéseit.

2001. december 23.
Egy új taggal bõvült a linkgyûjteményem, valamint több hírrel a Hírek-beszámolók.

2001. december 20-22.
Budapesti részletes villamosmenetrendekkel és a Miskolci, Gyõri és Békés megyei közösségi közlekedési bemutatóval bõvült a Karácsonyi közlekedési oldal (a gyõri oldalakon az új – az utolsó – Rába Premier autóbuszokról is megemlékezem), valamint villamos és autóbusz jármûállományi változásokkal egészítettem ki az ide vágó oldalt, és beszámolok a nagy semmirõl: most nem érkezett újabb TW6000-es villamos.

2001. december 16.
Új adatokkal szembesülhetsz a Karácsonyi közlekedési oldalon és a Hírek-beszámolók rovatban. A Fogaskerekû Vasút fotogalériájába újonann szkennelt jelenlegi és archív képeket raktam.

2001. december 13-14.
Megérkezett az egyik nullszériás TW6000-es villamos is a mai adaggal. További képek kerültek fel róluk a Fotogalériájukba

2001. december 11.
Mától kezdve megtekinthetõ a Karácsonyi közlekedési oldal.
(Teljes elkészültéig szíves türelmed kérem!) 

2001. december 10.
A mai nap gyásznap az UV-rajongók számára. Ennek kiváltó okát tárom fel elõttetek a Jármûállományi rovatban. Egy kitûnõ dokumentumfilm megtekintésére invitállak, melynek címe: „MEGSZÜNTETETT BUDAPESTI VILLAMOSOK NYOMVONALAIN” 

2001. december 6-8.
A Mikulás putonyában a sok-sok virácson kívül meghozta a 49. és az 50. TW6000-es villamosunkat is. Néhány új hírt és beszámolót olvashatsz a hasonló nevû rovatban, és végül az sem hanyagolható, hogy új oldalakra hivatkozom a Linkgyûjteményben.

2001. december 2-4.
Mától karácsonyi díszbe öltözik a címlapom (nem linkelem ide, bizonyára már láttad), és e téli hangulat megszerettetésére készítettem a Fotogalériában egy „Jármûvek a havason” c. oldalt. 

2001. november 29-30.
Ismét ellátogatott hozzánk a Hannover expressz, hátán két – számunkra – új villamossal. Róluk még nem, de társaikról új képeket találsz a TW-galériában. Egy, õsszel írott szöszenetemmel gazdagítottam az Irodalmi rovatot. Villamosjármû-állomány változásról is beszámolok a Jármûállományi rovatban.

2001. november 27.
Új fényképek kerültek a Fotogalériába, annak is a TW6000-es bugyrába, valamint fényképes beszámolót találsz a 2001. november 1-i 9-es emlékvillamosról. A TW6000-ekrõl szól új oldalam, melyben a karbantartási ciklusrendjüket ismerheted meg.

2001. november 22-23.
Megismertetlek az elmúlt hét budapesti villamos és autóbusz (NABI-Excel) jármûállományi változásaival a Jármûállományi oldalakon. Érkezett két TW6000-es (magyarul, angolul és németül is), valamint pontosítottam a híreket.

2001. november 15-16.
Ismét érkeztek TW6000-es villamosok, és a korábbiak közül is három sikeres mûtanrendõri vizsgát tett. Konkrét adatokat a Jármûálományi rovatban lelsz. A Hírek-beszámolókban rovatban bemutatom a BKV legnyúlfarknyibb viszonylatát. 

2001. november 12.
Új adatokat találsz a Jármûálományi oldalakon (busz és villamos), valamint megismerheted az idei õszi síncsiszolási ütemtervet, amelyhez egy pici kommentárt a Hírek-beszámolókban fûztem.

2001. november 8-10.
Külhoni TW6000-es rajongók, figyelem! Mától a mindig frissülõ TW oldalak angolul és németül egyaránt élvezhetõk! Kérlek, külhoni ismerõseidnél is népszerûsítsd ezeket az oldalakat! Köszönöm. Majd' elfelejtettem, a magyar nyelvû is frissült a szokásos heti adaggal.
A Hírek-beszámolók rovatban megismertetlek a szombati (november 10.) BKV-s vonatpótlás menetrendjével, és a metrópótlás térképpel megtûzdelt ismertetésével. Új oldalakra ugra-bugrálhatsz a Linkgyûjteménybõl.

2001. november 4-5.
Visszazökkentünk a szürke hétköznapokba, a Halottak napi forgalmi rendrõl szóló oldalam is az Archívumba került. Új híreket találsz a Hírek-beszámolók rovatban pl. egy teljes metró vágányzárról megtûzdelve a metrópótló autóbusz részletes menetrendjével. A Miskolci oldalakon picit javítottam az autóbusz és villamos jármûállományokban. Javítottam a Körösi oldalak Gyulai menetrendjeit

2001. október 31.
Két apró hibát kijavítottam a temetõi forgalomi oldalon. Egy nappal korábban, már tegnap megérkeztek az e heti „banánok”.
A Hírek-beszámolók rovatban találsz egy kis kedvcsinálót elsejére, egy kis nosztalgiavillamosozásra.

2001. október 28-29.
Megtekintheted a temetõi forgalom budapesti komponenseit. Új alrovatot indítottam a Fotógalériában: a Balesetek, forgalmi és mûszaki események címû oldalt. Csak erõs idegzetûeknek! Friss, ropogós hírek a Hírek-beszámolók rovatban, és egy enyhe villamos-jármûállomány változás a Jármûállományi oldalon. Ennyi..

2001. október 25-26.
Ismét bekopogott két TW6000-es villamos Fehér út kapuján. Hírt adok az MVKRt. autóbusz-állományának változásairól a miskolci oldalakon.

2001. október 22.
Friss, ropogós híreket találsz a  rovatban.

2001. október 18-19.
Új jármûvekkel leptek meg mára virradóan német barátaink, valamint javítottam, pontosítottam a Jármûállományi oldalt.

2001. október 15.
Új képek garmadában gyönyörködhetsz a TW6000 fotogalériában, valamint a Hírek-beszámolók rovatban több forgalmi változásra is felhívom szíves figyelmed. Ha már a fotogalériáknál tartunk, ezúton jelentem be örömmel: régóta igért rovatot támasztottam fel a mai nappal: EZT.

2001. október 11-12.
Mai termés: Csak egy TW6000-es érkezett. E szokatlan jelenségre a magyarázatot tekintsd meg beszerzési oldalukon (azóta már megérkezett a másik – egy másik)! A Jármûállományi oldalon is történtek változások és hibajavítások. Új linkek tûntek fel a Linkgyûjteményben

2001. október 8-9.
Hétvégén megkezdõdött az UV jármûvek forgalomból kivonása. Ennek elsõ ütemérõl tájékoztat részletesen a Jármûállományi oldalam. A Fogaskerekû Vasút ismét közlekedik. Ennek örömére bõvítettem a Fotogalériáját és több oldalára is új képek kerültek. Õsz van, sorra állnak le téli álmukat alduni a kisvasutak. Errõl, valamint a Szalajkavölgyi ÁEV Kisvasúti Napjáról számolok be a Kisvasúti oldalaimon. Új hírekkel is untatlak, pl. a 125-ös autóbusz beindításával. Végül, de nem utolsó sorban új képekben gyönyörködhetsz a TW-galériában.

2001. október 4-6.
Amíg az „emberiség legjava” a 3-as villamoson utazgatással volt elfoglalva, szerda este imét megérkezett a menetrend szerinti szállítmány Hannoverbõl. Rávettem magam egy kis link-frissítésre és a szkennert se hagytam békén, ím az eredménye: friss, ropogós TW-fotók

2001. október 3.
A mai nap a TW6000-eseké. Ennek örömére bemutatom a TW6000 Galériát, valamint a Jármûállományi oldalon az állomány-jegyzéküket. Végül, de nem utolsó sorban a 3-as (munkanapi, szabadnapi, munkaszüneti) és 62-es villamosok (munkanapi, szabadnapi) menetrendjét ajánlom megtekintésre és utazástervezésre. 

2001. október 1-2.
Történelmi pillanatokat élünk át: Kigördülnek a szürke hétköznapokba a TW6000-es villamosok, összeforr két villamosviszonylat (13+63=3) és megkezdõdik a villamos jármûvek átcsoportosítása. Ez utóbbiról a Jármûálományi oldalaimon emlékezek meg. A Miskolci Oldalaimon egy cseppnyi menetrendi változásról számolok be. Újabb hírekkel is szolgálok.

2001. szeptember 27-28.
Mára virradóan begördült Fehér út udvarára a harmincadik TW6000-es villamos. Változott az autóbuszállomány és kiegészültek a hírek is. 

2001. szeptember 24.
Látványosan bõvült a Fogaskerekû-honlap: 127 esztendõ összefoglalva 202 képben a Fotogalériában. Fõként miskolci barátaim (leendõ manosok) részére készítettem egy fényképes oldalt a MAN SL 223-as típusú autóbuszokról. Mostantól megtalálod a Jármûállományi oldalak közt az autóbuszok telephely szerinti elosztási jegyzékét is, amely továbbfejlesztet változata a „klasszikus” és ezennel búcsúzó átrendszámozási listának, mely e naptól az Archivumba költözik. 

2001. szeptember 21.
Folyamatosan átalakítom a  rovatot. Az új hírekkel is már itt jelentkezem. A régiek átírása folyamatban van, befejeztéig szíves türelmeteket kérem. Bemutatom a Hannover-expressz új utasait, és egy kis újdonsággal szolgálok a Kisalföldi oldalaimon.

2001. szeptember 18.
Ezennel bemutatom Néktek a két új, de már régóta készülõ alkotásomat: a Fogaskerekû Vasút leendõ hivatalos honlapját, valamint a Budapesti jármûállományi oldalakat, amelyben az elõzetes bemutatóhoz képest javítottam a HÉV-állományt, és elkészítettem a villamos és autóbusz oldalakat is. Új köntösbe bújt az e-mail küldõ ûrlapom

2001. szeptember 13.
Röviden, lényegretörõen: 25. és 26. TW6000-es, és linkeskedés.

2001. szeptember 11.
Javítottam a BKV autóbusz-állományi oldalt, frissítettem és kiegészítettem a Kisalföldi oldalakat, ismertetem a 2001. esztendõ második félévének mûszeres utasszámlálási ütemtervét (knorrozás).

2001. szeptember 6-8.
Bemutatom a heti új TW6000-es villamosainkat, számos új versenyzõ hatolt be a Linkgyûjteménybe, kedvet szeretnék csinálni a Gemenci ÁEV kisvasúti napjára, valamint a hétvége forgalmi változásairól számolok be itt: 

2001. szeptember 2-3.
„Itt van az õsz, itt van újra”. Egy kis utó-nyaralásként hadd ajánljak szíves figyelmetekbe néhány tartalmasnak igérkezõ hétvégi közlekedési!!! rendezvényt a rovatban, amelyben 1-2 hírt pontosítottam, kiegészítettem.

2001. augusztus 29-30.
Bemutatom a két új TW6000-es villamost, frissítettem a Miskolci Tömegközlekedési Oldalamat, beszámolok az augusztus végi BKV autóbusz-átcsoportosításokról, valamint kedvcsinálóként tekintsd meg a Balatonfenyvesi GV. és a Nyírvidéki Kisvasút Kisvasúti napjának programtervezetét!

2001. augusztus 26-27.
Még újabb híreket osztok meg Veletek a  rovatban, valamint kérlek, tekintsd meg készülõ és alakuló BKV JÁRMÛÁLLOMÁNYI OLDALAIMAT!

2001. augusztus 24.
Tájékoztatom a t. Olvasóközönséget a két új TW6000-es érkezésérõl, valamint újabb infók közt csemegézhettek a  rovatban. Az augusztus 20-i oldalak az Archívumba kerültek.

2001. augusztus 17-19.
Kissé hiányosan, de befejezõdött az2001. augusztus 20. tömegközlekedése Budapesten oldal feltöltése. Újabb két TW 6000-es villamossal gyarapodott a budapesti villamosflotta, és kisvasúti szempontból (is) eseménydús hétvégének nézünk elébe.

2001. augusztus 13.
Szent István királyunkra emlékezik az egész ország. A fõvárosi rendezvények által okozott elõre látható tömegközlekedési változásokról, korlátozásokról szól 2001. augusztus 20-i oldalam, valamint újonnan felfedezett külhoni egyesület lapjával gyarapodott Linkgyûjteményem

2001. augusztus 9-10.
A nyár kellõs közepén beszámolok a heti két új TW6000-es villamosunkról, és öt forgalmi változásról a  rovatban. 

2001. július 26-27.
Szerényen frissült a Kisvasúti Oldal a soron következõ, Kemencei Kisvasúti oldallal.

2001. július 23.
-ban beszámolok a leendõ 3-as villamos elõkészületeinek forgalomkorlátozásairól és egy nem mindennapi túráról.


2001. július 21.
Az utóbbi hetek alatt sem tétlenkedtem. Erre ékes példa a frissített TW6000-es oldal, a kisalföldi közlekdési oldal Sopront bemutató része, a javított körösi oldalak, valamint az új Fogaskerekû-oldal elsõ szárnycsapásai. És ha még ez sem volt elég, tekintsd meg új grafikáimat és linkgyûjteményemet!
Vadonatúj al-domainekkel rendelkezem:
http://fogas.cyberhungary.net
http://koros.cyberhungary.net
http://miskolc.cyberhungary.net
http://sopron.cyberhungary.net
Utólagos elnézést szeretnék kérni kedves Olvasóimtól a múlt hét szerver-problémái miatt.Ehhez kapcsolódóan megosztanék Veletek egy-két gondolatot.
Élnek (és sajnos virulnak) olyan számítógépes szak(szar – a szerk.)emberek e földön, akik hazájuknak használni nem akarnak, a világnak pedig nem tudnak. Tevékenységük hasonlatos a pókéhoz, aki csak az ökörnyálat gyártja tonnaszámra. Ezek pedig a vírusokat és az e-mailbombákat. Neki nem tetszik valami. Jelen esetben a demokratikusan és egy hajszálon múlóan megválasztott amerikai államfõ, Bush. Elhatározta hát anti-hõsünk, hogy ezért megbünteti, megbénítja az amcsikat, de ha rajta keresztül a fél világot is sikerül, az se baj. Sõt, öröme annál nagyobb. Eme deviáns és embertelen embercsoportnak esett áldozatul a Los Angelesi székhelyû (szerverû) PCNetSol Ltd, és az õ által üzemeltetett Cyber Hungary, tehát az én honlapom is. E rendszer atyjának, Õsapay Péter barátomnak, aki ezt a rendszert önzetlenül mûködteti, nem kis anyagi ráfordításába és két álmatlan éjszakájába került, mire e gazember tettét ki tudta javítani. Köszönet érte, és csak reménykedni lehet, hogy e bûncselekmény tettesét méltó módon meghurcolja az ottani igazságszolgáltatás. Ugyanis nem csak a PCNetSol-t bénította meg, hanem számos amerikai vállalat, segélyszervezet számítástechnikai központját...
Köszönöm türelmed és figyelmed.


2001. július 7-8.
Már a hatodik TW 6000-es villamos is megérkezett, frissítetem az állományi listájukat, a miskolci oldalak is új adatokkal bõvültek, és a körösi oldalak is beindulnak ezennel a gyulai menetrendekkel.

2001. július 1-2.
Újabb menetrendek kerültek feltöltésre a Gyõri közlekedési oldalamon, új budapesti és miskolci hírekkel szolgálok a  és Miskolci rovatban.

2001. június 29.
Budapesti autóbuszok állományból törlésérõl értesülhetsz az idevágó oldalamon, valamint érkezett két új TW 6000-es

2001. június 22-24.
Hídünnepi és vágányzári információkkal szolgálok a  rovatban, valamint új rovatként naprakész TW6000-es állományi listát böngészhetsz.

2001. június 20.
Ismertetem a soron következõ kisvasúti nap programtervezetét, valamint javaslom megtekintésre a megújult Kisalföldi közlekedési oldalamat, egyelõre csak a gyõri közlekedés bemutatásával. 

2001. június 18.
Csak egy szerény linkfrissítés...

2001. június 15.
Villamostörténelmi eseményekrõl is számolok be a  rovatban, valamint a BKV autóbuszállományának változásairól is. A TW 6000-es villamosok most már teljes jogúan tündökölnek budapesti színben a Jármûgrafikákban. A miskolci Fesztiválvillamos menetrendje is megtalálható a Miskolci Oldalon

2001. június 9-11.
Eseménydús hétvégének nézünk elébe Budapesten és Szegeden. Mindezekrõl bõvebben a rovatban tájékozódhatsz. Ismertetem a soron következõ Kisvasúti Nap tervezett programját. Számos, fõként MÁV kezelésû kisvasút menetrendjét frissítettem (Nyíregyháza, Kecskemét, Nagycenk, Balatonfenyves).

2001. június 6.
Menetrendváltás lázában ég az egész ország. Ennek jegyében a Gyõri Közlekedési Oldalamon már beharangoztam az új menetrendet, valamint új versenyzõk bukkantak fel a Linkgyûjteményben

2001. június 5.
Új hírekkel szolgálok a rovatomban, s mára már valamennyi új miskolci menetrend megtalálható.

2001. június 1.
Továbbra is töltögetem rendületlenül az új MVKRt. menetrendeket.

2001. május 28.
Ezen kerek évforduló alkalmából is fércelgettem egy kicsit a honlapomon:
A BKV autóbuszállományi rovatomban találsz egy csipetnyi újdonságot, valamint az új MVKRt. menetrendek feltöltését is megkezdtem.. 

2001. május 25-27.
A rovatomban találsz egy-két újdonságot, valamint szaporodtak a linkek. A vidéki közlekedési vállalatok színtervezését megkönnyítettem a Jármûgrafikákban, és jó elõre ismertetem a soron következõ (felsõtárkányi) kisvasúti nap programját.

2001. május 21.
A mai termés jó bõre sikeredett: Elsõként beszámolok a BKV autóbuszállományának múlt heti változásairól, majd a  rovatot tekintsd meg kérlek, ahol szinte egyszerre jelenik meg múlt s jövõ, valamint ne feledkezz meg a kisvasutakról sem! Különösképp a Gyermekvasútról, ahol 2001.05.27-én Gyermeknapot tartanak, rendkívüli menetrenddel. Beszámolok a BKV Rt. azon kezdeményezésérõl, amely során a korábban haszontalan, garázsmeneti járatok egy részét kívánja bevonni az utasszállításba.  Régi rovatom, a Szamárpad (ahol kisírhatod bánatod, vagy kidühöngtehed magad) is bõvült: az „Európai vasutat teremtünk???” c. esszével. S végül, de nem utolsó sorban grafikáztam is egy picit...


2001. május 17.
Egy picit átalakult a linkgyûjteményem külleme, és jó pár érdekes honlapra hivatkozással ki is egészült.


2001. május 15-16.
Új linkekkel, valamint a május 19-i Kaszói Kisvasúti nap programjával rukkoltam elõ.
...és köszönöm szépen az üdvözleteket, jókívánságokat, nagyon jól estek, igyekszem beosztani õket az év további 364 napjára!


2001. május 14.
Frissült a Gyõri Oldalam. Megtekintheted az Ik. 417-es csuklós alacsonypadlós autóbuszok fordáját.


2001. május 11-12.
Egy hét szünet után friss autóbusz-állományi hírekkel jelentkezem Budapestrõl és Miskolcról. A linkekre kattintva jutsz el az állományi oldalakra. Továbbá megõriztem az utókornak a 2001. esztendõben az Édesanyák Napja tiszteletére kivirágozott címlapomat.


2001. május 4.
Kedves Édesanyák! E kis irománnyal szeretnék hozzájárulni Anyák-napi köszöntõitekhez.
Újabb autóbusz-átcsoportosításokról számolok be, valamint egy kedves, múlt századeleji vasutas verssel egészítettem ki az irodalmi rovatomat. És végül, de nem utolsó sorban egy cspetnyi jármûgrafikával fûszereztem a mai termést.


2001. május 2.
Megszereztem és rendelkezésetekre bocsátom a 2001. május 12-én tartandó LÁEV Kisvasúti Nap programját.
Továbbá szaporodnak a 412-esek, mint tavasszal a macskák...


2001. április 29-30.
Ha újdonságra vágysz, üsd fel a Jármûgrafikákat!


2001. április 24-27.
Dagad a linkgyûjtemény, valamint miskolci és gyõri forgalmi változásokról olvashatsz az aktuális oldalakon.
Továbbá új hírekkel szolgál a  rovat, és végre-valahára kiderült, mi is fog történni elõreláthatóan a debreceni Zsuzsi Erdei Vasút Kisvasúti Napján.


2001. április 23.
Újabb adatokkal frissítettem a  rovatom új Ik.412-es autóbuszokkal foglalkozó cikkelyét, valamint e téma, s az ezzel kapcsolatos jármûátcsoportosítások megtalálhatók még a jó öreg BKV autóbusz-átszámozási jegyzékemben is.


2001. április 20-21.
Debrecenben építkeznek. Ezért több forgalomkorlátozás lépett életbe a közösségi közlekedésben is, ezekrõl tájékozódhatsz a félkész Debreceni Oldalamon, de rövidke összefoglalása megtalálható a  rovatomban is.
A Kisvasúti Oldal, melynek új címe: http://kisvasut.cyberhungary.net új információkat tartalmaz a Szalajkavölgyi ÁEV-rõl.


2001. április 18.
A friss, ropogós, tegnap érkezett Ik.412-es autóbuszokról számolok be a rovatomban.
Új köntösbe burkolózott a Budapesti éjszakai közlekedési oldalam. Jelenleg még csak a meghirdetett éjszakai járatokat tartalmazza. Kérlek teszteld, ha hibát találsz, írd meg!
Köszönöm segítséged!


2001. április 14-16.
Minden kedves olvasómnak áldott Húsvétot kívánok!
Majd Húsvét hétfõjén, mikor a meghitt ünnep vígadalomba csap át, kérlek, olvasd végig a pikáns locsolóverseket! Természetesen CSAK és kizárólag felnõtt olvasóimnak!
És egy picit javítgattam a Kisvasúti Menetrendi Oldalamon, valamint vadonatúj jármûgrafikák kizárólag erõs idegzetûeknek!


2001. április 10-11.
Vadonatúj jármûgrafikák, azon belül egy új ággal, a megállóhely-rajzok, valamint hírek, beszámolók a  rovat, továbbá javított kisvasúti menetrendek, és végül, de nem utolsó sorban a sajnos régóta szûzen hagyott Irodalmi Rovatom is új gyöngyszemmel gazdagodott: Erdély fohásza, a Székely Himnusz. Ennyivel készültem mára.


2001. április 9.
Újból megszaporodott a Linkgyûjteményem.


2001. április 8.
Eltérõ szinten és mélységgel már valamennyi kisvasút bemutatásra került, élükön a Gyermekvasúttal, amelynek már „vészesen” közeleg a Kisvasúti Napja.


2001. március 31– április 1.
Új keskennyomközû vasutakat mutatok be, és öszegyûjtöttem a Kisvasúti napok rendezvénysorozat állomásait a Kisvasúti menetrendek között, valamint felkerült a Honlapomra a BKV autóbusz ágazatának mûszeres utasszámmérésének (knorrozás) ütemterve a 2001. esztendõ elsõ felére (a knorrozásról rövid ismertetést is olvashatsz).
Bõvült a Jármûgrafika rovat is a közlekedés több ágazatát ábrázoló rajzocskákkal.


2001. március 29.
Találtam több értékes honlapot is a Világhálón Hazánkból és azon is túlról. A Linkgyûjteményemben megtalálod õket.


2001. március 24-26.
Tovább bõvítettem, és ahol kellett, javítottam a Kisvasúti menetrendi oldalt. Új oldalak a mezõnyben: Lillafüred, Zsuzsivasút, Pálháza.
Továbbá rajzolgattam ezekhez még egy pár grafikát...


2001. március 20.
A Gemenci ÁEV javítot rajzait, és egy kicsit bizarr, éjszakai rajzocskákat helyztem el a Jármûgrafika rovatomban.
Továbbá javítottam a Kisvasúti menetrendek között a Gemenci ÁEV bemutatását, és új oldalakat készítettem az alábbi kisvasutakról: Nyírvidék, Szilvásvárad, Királyrét, Kemence, és Nagybörzsöny.


2001. március 16-18.
A megújult Kisvasúti menetrendi rovatom új taggal, a Gemenci ÁEV-vel bõvült. Új rajzokat találsz a Jármûgrafikák között is, valamint Gyõri Oldalamon említést teszek a Kisalföld Volán új autóbuszáról.


2001. március 13-14.
Pontosításokkal, a hibák kijavításával felkerült Oldalamra a 2001. március 15-i budapesti közlekedési rend.


2001. március 11.
A Nõnapi köszöntõvel ékesített Címlapomat nem hagytam az enyészet tárgyává válni, ITT megtalálod a továbbiakban is.
Útjára indítom a megújult Kisvasúti menetrendi rovatomat, melyben elsõként a Gyöngyösi Mátravasúttal, Kaszói és a Pálházai Erdei Vasúttal ismerkedhetsz meg.


2001. március 7.
rovatban csemegézhetsz a beszámolókból, valamint javított és új grafikák is díszelegnek már a helyükön.


2001. március 5-6.
Megkezdtem a Közlekedési-Magyar Szótár feltöltését szakkifejezésekkel s magyarázatukkal. Kérlek, egyelõre csak az A, B, C betüknél keress és még ne firtasd a magyarázatoknál felbukkanó linkeket. megértésed köszönöm.
Viszont a jó öreg Linkgyûjteményem továbbra is dagad, bõvült, ezúttal külhoni oldalakkal.


2001. március 3.
Új és javított Jármûgrafikákkal kedveskedek Nektek, valamint szintén e témában egy kis „esti mesével”.


2001. március 2.
A birtokomba került információk alapján frissítettem az Autóbusz-átrendszámozási jegyzékemet, mely jelenleg – átmeneti jelleggel – BKV autóbusz-jármûállományi jegyzékként funkcionál.
A Miskolci Oldalamon a Rába Premier autóbuszok beszerzésével kapcsolatos jármûpark-módosulás konkrét dátumai is szerpelnek. Keresd az „Autóbusz”-linknél!


2001. február 26.
A Jármûgrafikák között találhatsz egy néhány új rajzot, a Hannoveri TW6000-ekrõl egy újabb cikk a  rovatomban, és a Miskolci Oldalamon is beszámolok egy menetrendi változásról.


2001. február 21-22.
Egyre csak gyûlnek a Jármûgrafikák, fõleg a kisvasúti jármûvek rajzai.


2001. február 19.
Több új rajzzal jelentkezik a kissé átalakított Jármûgrafika rovatom. Legfõbb változás, hogy ezentúl az új grafikák egy külön oldalon is megtekinthetõk.


2001. február 16-17.
Mától útjára bocsájtom a korábban beharangozott Közlekedési-Magyar Szótárat. Igaz, egy kicsit (tök) üres, kicsit éretlen, de a MIÉNK!
Rajtatok is múlik, hogy megtelik-e szakkifejezésekkel, s azok magyarázatával, de a begépeléshez és a magyarázatok összegyûjtéséhez türelmed kérem!
Újabb taggal gazdagodott a Jármûgrafika rovat, a Hannoveri (és leendõ Budapesti???) TW6000-es villamosok rajzaival, valamint a Fogaskerekû-grafika oldalon pontosítottam a jármûvek megjenenítésén. Mától a kis, színes jármûvek letölthetõk önkibontó EXE-fájlként.


2001. február 14.
Ma csak a linkgyûjteményem frissült, bõvült (és bõszen válaszolgatok a levelekre).

2001. február 12.
A Jármûgrafikák rovatomban találsz új rajzocskákat, pontosabban a BKV metró és trolibusz, miskolci, pécsi és az új Körös Volán és külhoni oldalakon, valamint kérlek, olvasd el FELHÍVÁSOMAT!

2001. február 6, 7, 9.
Újonnan felfedezett hazai és külföldi rokon lelkületû oldalakkal bõvítettem a Linkek gyûjteményét.

2001. február 5.
A múlt hétvége idõjárási kárairól számolok be a  rovatomban, valamint új város jármûveit mutatom be (még nem a teljes állományt) a Jármûgrafikák rovatban: Pécset

2001. február 3.
A vizsgaidõszak végeztével újra belevetem magam a honlapkészítésbe, frissítésbe. Elsõként a rovatban találsz egy cikket a BKV metrókocsi-selejtezésérõl, továbbá a Jármûgrafikák is bõvültek.

2001. január 31.
A hosszúra nyúlt vizsgaidõszak hajrájában csak egy kis link-frissítésre futotta...

2001. január 26.
A Fogaskerekû Vasút üzemzavaráról számolok be a  rovatomban.

2001. január 24.
Új, érdekes oldalakat találtam a Világálón, melyeket rögtön be is linkeltem, s ajánlom õket szíves figyelmetekbe.


2001. január 22.
2000. január 21-én köszöntöttük fel Budapest tömegközlekedésének legidõsebb autóbuszát, errõl bõvebben, képekkel a  rovatomban emlékezem meg.


2001. január 20-21.
Újabb rajzokkal bõvültek a Jármûgrafikák, valamint néhány oldalamat, úgymint a Szegedit, a Miskolcit és a Kisvasútit egy kissé „kipofoztam”, bár tartalmukon nem sokat változtattam.


2001. január 15.
Ezennel lezártam a BKV autóbusz átrendszámozási listát, hisz ez a folyamat végéhez ért, de a BKV jármûállomány elkészültéig meghagyom e jegyzéket, ha az autóbusz állományokban kívánsz böngészni.
Már megtalálható oldalaimon a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasútúj hétvégi menetrendje, amely tartalmazza a Gõzvontatású nosztalgiavonat menetrendjét is.
Új jármûveket szerzett be a Miskolc Városi Közlekedési Rt, ennek jegyében aktualizáltam a róluk szóló oldalaimat, kiegészítettem a  rovatomat, valamint ismét rajzolgattam egy kicsit...


2001. január 13.
Új rajzok a Jármûgrafikák, új felfedezettek a linkrovatomban, valamint a Gyõri Közlekedési Oldalam adatait frissítettem, arculatán egy cseppet javítottam és szegedi hírekkel is szolgálok.


2001. január 9-10.
Új felfedezettek a linkgyûjteményemben és miskolci friss hírekkel jelentkezik a  rovatom.


2001. január 7.
A Jármûgrafikák oldalamra új rajzocskák kerültek: a kisvasúti, a BKV Metró és a Házi Csuklósoknál kutass!
Továbbá gyarapodott a linkgyûjteményem és a  rovatom is.


2001. január 4.
Levetette Honlapom a karácsonyi, ünnepi köntösét, újra felöltötte a szokásos hátterét.
A Jármûgrafikák oldalamon most már szerepelnek a Fogaskerekû Vasút, a BKV HÉV manapság közlekedõ jármûvei és a Házi Csuklósok elsõ adagja is.


2001. január 1-2.
Az új évezred alkalmából kérlek, olvasd el Újévi Köszöntõmet!
A többeteknek tetszõ karácsonyi címlapomat megõrzöm, ITT bármikor megtekintheted.
Két új rovattal jelentkezem: az egyik az Archívum, melyben megtalálhatod azon oldalaimat, amelyek annak idején átfogóan mutattak be rendkívüli közlekedéseket, de mára már a feledés homályába merültek. Az archivumba költözött 2000. Karácsonyának és Szilveszterének közlekedése is.
A másik: a Jármûgrafikák, ahol az oldalaimon található kis mozdonykákat, kocsikákat, buszocskákat, villamosocskákat leled meg öszegyûjtve.
A rovatomban is szolgálok új hírekkel.

Vissza a CÍMLAPOMRA
A 2000. esztendõ Újdonságainak megtekintése