2000. március 8. – 2000. december 30.
Tisztelt Olvasóm, Kedves Barátom!
Ehelyütt teszek eleget régi kívánalmatoknak, 2000. március 8-ától csokorba szedem az újdonságaimat. Ennek hasznát elsõsorban rendszeres látogatóim élvezik, hisz nem kell végigbóklászniuk az összes oldalon.
De azért ajánlatos...
Vissza a 2001. esztendõ Újdonságaira

Ezen az oldalon foglaltam össze 2000. március 8-tól december 30-ig Honlapom módosításait, újdonságait. Egy kis nosztalgiával ajánlom õket szíves figyelmedbe:

2000. december 29-30.
A karácsonyi és szilveszteri közlekedési oldalamon megtalálható a (nem túlságosan) részletes budapesti szilveszter esti és éjjeli közlekedés, valamint frissítettem a linkrovatot és a  rovatot. Tovább bõvült a kisvasúti jármûvek rajzocskáinak palettája.


2000. december 28.
A karácsonyi és szilveszteri közlekedési oldalamra felkerült a budapesti szilveszter esti és éjjeli közlekedés java. Az oldal még nem készült el, hisz ma is folynak a tárgyalások a rendezvények miatti forgalomkorlátozások mikéntjérõl. Szíves türelmed kérem!


2000. december 27.
Kis karácsonyi szabadidõmben elkezdtem rajzolgatni. Régi álmomnak, a kisvasúti jármûveknek estem neki, kezdetben a Gyermekvasút szinte összes és egyéb vasúttársaságok Mk.48-as jármûveivel.

2000. december 22-24.
Elkészült végre-valahára a karácsonyi közlekedési oldalam. (épp idõben) Most már Budapest, Miskolc, Szeged, Debrecen, Pécs, Gyõr, Békéscsaba, Gyula, Orosháza, Mezõberény és Zalaegerszeg városok karácsonyi közlekedési rendjében böngészhetsz.
A szilveszteri forgalmi rend is szerepel az oldalakon, de az ezredforduló ünnepére szervezett programok miatt változások várhatók.

2000. december 21.
Mától kezdve Pécs és Gyõr karácsonyi és szilveszteri menetrendjeit is megtalálod a témába vágó oldalaimon, de a fõvárosi oldalt is átalakítottam egy cseppet. Egy jó öreg rovat frissítéséval jelentkezem, a BKV autóbusz átszámozási jegyzékeivel. E rovat jelentõssége erõteljesen csökken, hisz ez az akció már lassan célhoz ér.

2000. december 18.
Újabb város közlekedését ismerheted meg a Karácsonyi és Szilveszteri közlekdés rovatomban: Szegedét. Tovább bõvült a fellelhetõ menetrendek mennyisége a budapesti oldalon, valamint a Címlap tartalomjegyzékét egy kissé átrendeztem: felkerült az eddig rejtõzködõ Kisvasúti menetrendek link, valamint a „!!!Fontos!!!” rovatom címét „Netes illemszabályok”-ra módosítottam.


2000. december 17.
Kiegészítettem a Karácsonyi és Szilveszteri közlekdésrõl szóló beszámolóimat a Miskolc és Zalaegerszegvárosok ide vonatkozó menetrendjeivel, összefoglalóival, valamint folyamatosan töltöm fel a budapestieket.


2000. december 15.
Elkészült lassan, de biztosan a menetrend a szombattól meghosszabbodó 1-es villamosra, és az új 30A jelû villamosra is, mely a 23-as szerepét veszi át.
Az 1-es villamos munkanapi, szabadnapi, munkaszüneti, az 1A munkanapi, valamint a 30Aminden napra érvényes menetrendjét találod meg oldalaimon.


2000. december 13.
Mától Vízkersztig Honlapom karácsonyi ruhába bújik, arculatán igyekszem visszaadni azt a karácsonyi hangulatot, melyre mindannyiunk lelke vágyik. Kívánom Néked s Szeretteidnek, hogy Karácsony szent szelleme eltöltse szíveteket!
Folytatom a Karácsonyi és Szilveszteri menetrendek feltöltését. Valamennyi budapesti metró, villamos és trolibusz szentesti menetrendjét megtalálod. Az autóbusz menetrendek bevitele még tart.
rovatomban a Csepeli HÉV forgalomkorlátozásáról és az 1-es villamos meghosszabbításának véglegesített rendjérõl számolok be.


2000. december 11.
Elkezdtem feltölteni adatokkal az eddiginél sokkal részletesebb Karácsonyi és Szilveszteri menetrendek halmazát. Ajánlom szíves figyelmedbe, a jegyzék nap-mint-nap új menetrendekkel bõvül.

2000. december 1-6.
A hosszú üzemzavar után ismét jelentkezem újdonságokkal a  rovatomban, és frissült a linkrovatom.
Elkezdtem az összegyûjtését és meghirdetését a karácsonyi és szilveszteri menetrendeknek. Elsõként a Fogaskerekû Vasút ezidõtájt érvényes menetrendjét olvashatod el.


2000. november 28.
Új hírekkel és beszámolókkal jelentkezem a  rovatomban, de egy régebbi írást is kiegészítettem, ahol a Rákoskert-buszt kívántam bemutatni.
Az egyre lanyhuló BKV autóbusz-átrendszámozási rovatomat is újítottam, feltüntettem benne a 2000. december elseji áthelyezéseket.


2000. november 26-27.
Tekintsd meg, kérlek  a gyõri oldalamat, ahol megtudod, hogy befejezõdött két csomópont körforgalmasítása, így az eddig terelt autóbuszviszonylatok ismét eredeti útvonalukon közlekednek, valamint a miskolci oldalamat, ahol a 44-es autóbusz új menetrendjét hirdetem meg, valamint egy új rovattal bõvült, a „Régi és új menetrendekkel”.


2000. november 24.
További új oldalak ismertetésével frissült a linkgyûjteményem, valamint kijavítottam a hibákat a Miskolci Oldalaimon.


2000. november 23.
Új oldalakra találtam, s frissítettem a linkgyûjteményem.

2000. november 20.
Mától egy új, és egy felújított rovatot indítok útjára. Az új rovat címe: Hajtó Bálint Webgyára, ahol bepilathatsz készülõ weblapjaimba, a felújított pedig a Városi közösségi közlekedés, ahol Magyarország nagyobb városainak közlekedését mutatom be fokozatosan bõvülõ kínálattal.
Megtekintheted Szeged város közösségi közlekedésének 43%-át ellátó SzKT menetrendjeit a még félkész Szegedi oldalamon/unkon.
Végül, de nem utolsó sorban tekintsd meg az egyre lanyhuló autóbusz átszámozási rovatomat!


2000. november 19.
A rovatomban lelsz néhány újdonságot, valamint kiegészítettem a miskolci menetrendek jegyzékét.

2000. november 17.
A BKV Rt. a szakmai és félszakmai körök tanácsának hatására az utolsó pillanatban megváltoztatta a hétvégi metrópótlás rendszerét. Errõl bõvebben a  rovatomban olvashatsz. 

2000. november 14-16.
Új linkekkel a linkgyûjteményemben, pontosított hírekkel a  rovatomban, valamint a vadonatúj (még nem 100%-os) MISKOLCI oldalammal szeretnék ma Nektek a kedvetekben járni. 

2000. november 12.
Az év(tized) legsúlyosabb vasúti balesetérõl számolok be a rovatomban.


2000. november 10-11.
Vadonatúj, elsõsorban külhoni linkeket találtam, és a  rovatban is olvashatsz néhány újdonságról, melyeket máris korrigálnom kellett és két hét szünet után – igaz, hogy csak jármû-átcsoportosítással – újra jelentkezik az átrendszámozási jegyzék

2000. november 5.
Egy MAI gyõri forgalomkorlátozásról számolok be.

2000. november 3.
Új linkekre leltem. 

2000. november 2.
Rengeteg új és közérdekû eseményekrõl értesítelek a  rovatomban. 

2000. november 1.
A BKV Rt. tartogatott egy kis meglepetést a mai napra: egy rendkívüli viszonylatot, amelyre a 160/A munkaszámot adta tegnap. Ezzel egészítettem ki a „Halottak napi forgalmi rend” oldalamnak Budapesti részét. Ez a viszonylat is, mint a 160-as CSAK 2000. november 1-én közlekedik.

2000. október 31.
További Fõvárosi viszonylatokkal, valamint Székesfehérvár és Dunaújváros megemlítésével bõvült a „Halottak napi forgalmi rend” oldalam, valamint jármûbeszerzésekkel és menetrendekkel a gyõri helyi közösségi közlekedési oldalam, s végül, de nem utolsó sorban az elmaradhatatlan átrendszámozási jegyzék is. 

2000. október 27.
Javított és új linkekkel a Link-rovat, bõvült a „Halottak napi forgalmi rend” oldalam, valamint a gyõri helyi közösségi közlekedési oldalam is. 

2000. október 24.
Javított hírekkel a  és bõvült a fellelhetõ menetrendek hada a „Halottak napi forgalmi rend” oldalamon. 

2000. október 22-23.
A link-rovaron a Hírek-beszámolókon keresztül az autóbusz-átszámozási listáig megtalálod az újításokat.
Más. Egy hónappal tovább (október 29-ig) közlekedik a Kemencei Erdei Múzeumvasút, menetrendjében a változást ezennel feltüntettem.
Közeleg a halottak napja, és vele együtt a megnövekedett temetõi forgalom. A nevesebb magyar városi közlekedési vállalatok forgalmi változtatásait gyûjtöttem egy csokorba. A jegyzék egyelõre még nem teljes!


2000. október 17.
A BKV Rt. utasszám-mérõkocsijainak jegyzékével bõvült a Cikkek, Bemutatások rovatom.

2000. október 16.
A gyõri helyi közlekedési menetrendek, ahol útlezárás miatt terelt viszonylatok változott menetrendjei is szerepelnek, megtekinthetõk már a http://gyor.cyberhungary.net címen is!
Hatalmas változások az autóbusz-átrendszámozások rovatban és budapesti terelésekrõl, temetõi forgalomról olvashatsz a  rovatban.

2000. október 11.
Új honlapokat fedeztem fel és veletek is szeretném megismertetni õket a Linkgyûjteményem segítségével.

2000. október 10.
Sajnos egy kissé félreinformáltak a Fogaskerekû vágányzári menetrendjét illetõen, de a pontos adatokkal kijavítva ITT találod meg a menetrendeket.  és új tagokkal bõvült a Linkgyûjteményem.

2000. október 7-8.
Frissítettem a Linkgyûjteményemet, új szoftver a láthatáron és egy szegedi tervezet a Cikkek rovatban, valamint az elmaradhatatlan autóbusz-átrendszámozások.

2000. október 4.
Új hírekkel és megtörtént eseményekkel a , valamint csekély mértékben, de változások álltak be a BKV Rt. autóbusz-átrendszámozásaiban.
Vágányzár a Fogaskerekû Vasúton, amelynek megleled részletes menetrendjét


2000. szeptember 28.
Frissítettem a Linkgyûjteményemet

2000. szeptember 27.
Friss és javított adatokkal jelentkezem az autóbusz-átrendszámozási jegyzékkel.


2000. szeptember 26.
Friss hírekkel jelentkezik a  .


2000. szeptember 23.
A Linkek gyûjteményét bõvítettem

2000. szeptember 22.
A BKV viszonylatai és azok jármûparkja írásommal toldottam meg a Cikkek rovatot, továbbá új linkek és az unottig ismert átrendszámozási jegyzék.


2000. szeptember 19.
Óbuda és Cinkota pontosított adataival áll rendelkezésedre az autóbusz-átrendszámozási jegyzék,
és friss és elõrelátó hírekkel  .


2000. szeptember 18.
Új Linkek tûntek fel a láthatáron határainkon innen s túl, valamint friss hírekkel jelentkezik a .
Folytatom hiánypótló tevékenységemet a Kisalföld Volán gyõri helyi közlekedési menetrendjeinek közlésével.


2000. szeptember 15.
Frissítettem a BKV autóbusz-átrendszámozási jegyzékét


2000. szeptember 10.
Régi mulasztásomat pótolván kiegészítettem a LINKGYÛJTEMÉNYEMET mindannyiunk ismereteinek gyarapodására.
Továbbá az éjszakai menetrendeket frissítettem és az autóbusz-átrendszámozási jegyzéknél új adatokkal találkozhatsz.


2000. szeptember 4.
Kelenföldi és Délpesti adatokkal megtûzdelve a BKV autóbusz-átrendszámozási jegyzékével frissítettem oldalaimat.


2000. szeptember 2.
Rálelhetsz a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút félkész oldalán a 2000. szeptember 9-én, a Nosztalgia-szolgálat alatt érvényes rendkívüli menetrendre és egy kis szünetet után újra beszámolok a BKV Rt. autóbusz-átrendszámozásának alakulásáról.

2000. augusztus 30.
Új vicceket olvashatsz az Egy kis humor rovatomban

2000. augusztus 29.
Bõvült a kisvasúti menetrendek listája a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút félkész és a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút menetrendjével.

2000. augusztus 28.
Visszatérvén egyhetes nyaralásomból egyelõre a BKV autóbusz-átrendszámozási jegyzékének CSAK a Változások rovatát frissítettem.


2000. augusztus 20.
Délpesti adatokkal frissült a BKV autóbusz-átrendszámozási listája.


2000. augusztus 19.
Kiegészítettem a 2000. augusztus 20-i forgalmi változásokat Szeged, Miskolc és Debrecen adataival.
Továbbá kiegészítettem a kisvasúti menetrendeket a Debreceni Zsuzsivasút menetrendjeivel.


2000. augusztus 18.
A 2000. augusztus 20-i budapesti forgalmi változások a közforgalmú közlekedés szemszögébõl

2000. augusztus 17.
Jármûátcsoportosításokkal frissítettem a BKV autóbusz-átrendszámozási listáját. Kijavítottam a kisvasúti menetrendek közül a Kemencei Erdei Múzeumvasút menetrendjét.

2000. augusztus 10.
Délpesti információkkal bõvítve a BKV autóbusz-átrendszámozási listája.
Aktualizáltam a kisvasúti menetrendeket a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, a  Börzsönyi Erdei Vasút, a Kemencei Erdei Múzeumvasút, és a Lillafüredi Erdei Vasút menetrendjével. Az utóbbit a kisvasutak jegyzékén kívül az épülõ Miskolci Oldalaimról is eléred.


2000. augusztus 8.
A BKV autóbusz-átrendszámozási listája nem sok, 6 új átrendszámozott jármûvel bõvült.

2000. augusztus 1.
Egy új rovatot indítok útjára, a HírekBeszámolók-at, továbbá tájékoztatlak a BKV autóbusz-átrendszámozásáról két hét kényszerszünet után újra, valamint friss vicceimen nevethetsz/fáradhatsz.

2000. július 20.
A BKV autóbusz-rendszámcseréirõl pillanatnyi jelentés, valamint bõvült az álatalam ismert Közlekedési Szoftverek listája egy virtuális terepasztal-készítõ programmal.

2000. július 10.
Itt az aktuális jegyzék a BKV autóbusz-rendszámcseréirõl, valamint egy kissé sorjásan bár, de szalonképesen megtekintésre ajánlom félkész Miskolci Oldalamat

2000. július 4.
Most pedig egy kissé megkésve jelentkezem a BKV autóbusz-rendszámcseréirõl a heti friss adatokkal megtûzdelve. A napokban várható a Belváros garázs megszüntetése miatti jármûátcsoportosítás végleges állapota. 

2000. június 26.
A 126 éves Fogaskerekû Vasút oldalait egy kissé átdolgoztam. Boldog szülinapot, Fogas!
Sajnos idõszerûvé vált egy rég óta áhitott közhasznú de még nem közismert szabálygyûjtemény, a BKV Rt. Etikai és Viselkedési Kódexének megjelentetése, nyilvánosságra hozása a Cikkek rovatomban.
Mellesleg megjegyzendõ, hogy e kötet tartalma teljes egészében nyilvános!!!

2000. június 23.
A szokásosnál egy kissé hamarabb jelentkezem a BKV autóbusz-rendszámcseréirõl
2000. június 19.

BKV autóbusz-rendszámcseréirõl a heti friss adatokkal megtûzdelve

2000. június 15.
Súlyos vasúti balaset történt 2000. június 13-án, 19:47-kor a Gyõr-Veszprémi vasútvonal Écs állomásán. Bõvebben ITT olvashatsz e tragikus szerencsétlenségrõl. 

2000. június 13.
Friss hírek a BKV autóbusz-rendszámcseréirõl megtoldva Belváros garázs megszûnésének tervezett mozzanataival, melyet a Cikkek... rovatomban is elolvashatsz.


2000. június 9.
Új  linkek, vitafórumok
És egz rossz hír: Sajnos a szolgáltató megtagadta tevékenységét, így az SMS küldési lehetõségem egyelõre nem mûködik. Talán találok jobbat...


2000. június 5.
Friss hírek a BKV autóbusz-rendszámcsere-hadmûveletérõl
Továbbá linkeskedtem egy cseppet


2000. május 31.
 A BKV Rt. által bérbe adott viszonylatokról szóló cikkemet módosítottam, pontosítottam a VT-Transmann Kft. megkeresésére
És egy kis link-frissítés

2000. május 29.
 A BKV Rt. autóbuszainak átszámozási listája frissítve ITT!!!
És elhelyeztem a Vendégkönyvemben egy néhány Tõletek származó odaillõ sorocskát.
Továbbá bõvültek linkjeim.


2000. május 26.
Végre egy kissé helyrepofoztam a Fogaskerekû-oldalaimat. És most felraktam a hétvégieket is.


2000. május 22.
Végre egy kissé helyrepofoztam a Fogaskerekû-oldalaimat. Elsõként emberibb formára hoztam a hétköznapi menetrendet.
És szokás szerint beszámolok a rendszámcsere aktuális állásáról


2000. május 19.
Vadonatúj szolgáltatás! Talán még mûködik is!
Ingyen SMS-küldési lehetõség!!


2000. május 16.
Frissítettem a linkgyûjteményem a hazai vízi- és légiközlekedés jeles képviselõivel
(Közlekedési témájú lapok a Neten)

2000. május 15.
 A BKV Rt. autóbuszainak átszámozási listája frissítve ITT!!!
Valamint egy új programmot, a már többek által ismert LOCO-t találhatod a közlekedési szoftverek között. Lebilincselõ játék!


2000. május 11.
Ráleltem a már régóta hiányzó DKV honlapjára
(Közlekedési témájú lapok a Neten)

2000. május 10.
Új címekkel frissítettem a linkgyûjteményemet, és felülvizsgáltam a régieket is.
(Közlekedési témájú lapok a Neten)

2000. május 8.
Kissé megkésve bár, de törve nem egy kis Anyák-napi köszöntõvel bõvült irodalmi rovatom.
BKV autóbuszainak rendszámcsere-jegyzéke a legfrissebb adataimmal


2000. május 5.
LetölthetõWindows-háttérképek!
Hat új kép a BKV HÉV jármûveirõl és a Lillafüredi kisvasútról.
Kelenföld adataival a javított BKV autóbuszainak rendszámcsere-jegyzéke


2000. május 2.
Letölthetõ Windows-háttérképek!
Hat új kép a Kelet-nyugati metróról és a MÁV Bz motorkocsijairól
És a folyamatos beszámoló a BKV autóbuszainak rendszámcseréjérõl


2000. április 28.
Új tagokkal bõvült a linkgyûjteményem
(Közlekedési témájú lapok a Neten)
Új iromány a Közlekedéssel foglalkozó cikkek, bemutatások rovatban.
Szedlmajer László Úr ír a BKV 8-as autóbuszának típuscseréjérõl.

2000. április 27.
Letölthetõ Windows-háttérképek! Kilenc új kép budapesti Ipari csuklós villamosokról, az 56-os villamosról, valamint a MÁV M41-es mozdonyáról

2000. április 25.
 A BKV Rt. autóbuszainak átszámozási listája frissítve ITT!!!


2000. április 21.
Letölthetõ Windows-háttérképek! Új miskolci és pécsi háttérképek.
Új szolgáltatás! A BKV Rt. autóbuszainak átszámozási listája ezentúl letölthetõ!!!


2000. április 18.
Vadomatúj rovat! Letölthetõ Windows-háttérképek!
Egyelõre szegényes kínálattal, de igérem, bõvítem.
És közeleg a Húsvét!
Egy pár pikáns locsolóversikével szeretnék férfitársaimnak kedvére lenni.
Srácok! Garantált siker! ha elsõre nem is érzitek majd igy!!


2000. április 17.
A jó öreg BKV autóbusz-átszámozási lista felfrissítve
(Jármûállományok)


2000. április 11.
Új tagokkal bõvült a linkgyûjteményem
(Közlekedési témájú lapok a Neten)
És ha sûrgõs mondandód van számomra, keress a VÉSZ-emilcímemen:
haba@sms.pgsm.hu


2000. április 10.
A budapesti metró jármûrekonstrukciójáról ITT olvashatsz
És a szokásos heti buszátszámozás, de már az ÚJcímen!!!
(Jármûállományok)


2000. április 3.
Készítettem egy listát a Cikkek... rovatomba a BKV mai viszonylatairól aszerint, hogy melyik Üzem bocsájtja rendelkezésére a jármûveket és milyen típust.
ITT találod meg
És végül, de nem utolsó sorban a szokásos heti buszátszámozás, de már az ÚJ címen!!!
(Jármûállományok)


2000. március 31.
Végre mindenki számára elérhetõ a BKV Rt. autóbusz-átszámozási listája,
hetente bõvítve friss adatokkal. Azoknak, akik eddig is olvasták,
Jó hír: nem kell begépelni azt a csúnya, hosszú URL címet.
(Jármûállományok)


2000. március 28.
Frissítettem a linkeket az Index közlekedési vitafórumaival.
(Közlekedési témájú lapok a Neten)


2000. március 27.
Szokás szerint frissítettem a BKV autóbusz-átszámozási listám.
(Csak bennfenteseknek!!!)
Ismeritek a belépés módját, ugye...
Mely hamarosan lényegesen könnyedebbé válik.


2000. március 20.
Olvasd el Szentmihályi Szabó Péter új költeményét
irodalmi rovatomban Tavasz lesz megint címmel!
Szokás szerint frissítettem a BKV autóbusz-átszámozási listám.
(Csak bennfenteseknek!!!)
Ismeritek a belépés módját, ugye...


2000. március 17.
Frissítettem a linkeket
(Közlekedési témájú lapok a Neten)


2000. március 13.
Szokás szerint frissítettem a BKV autóbusz-átszámozási listám.
(Csak bennfenteseknek!!!)
Ismeritek a belépés módját, ugye...


2000. március 8.
Frissítettem a linkeket
(Közlekedési témájú lapok a Neten)

Vissza a 2001. esztendõ Újdonságaira